Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

19 iunie 2024

Gala Anticorupție, Once Upon a Time in Romania, ediția 2, 2019


Avem plăcerea de a vă invita să sărbătoriți alături de noi implicarea civică și să aplaudăm eroii anticorupție pentru creațiile lor, Shorts – scurtmetraje & Vibes – versuri originale pe muzică, prin care inovează pentru democrație și pot rescrie povestea Once Upon a Time in Romania.

Astfel că vă așteptăm joi28 februarie 2019, ora 18:30 la Clubul Expirat, Str. Constantin Istrati 1, la o gală anticorupție realizată de oameni, pentru oameni, cu oameni care cred în statul de drept, integritate publică și implicare civică.

Anul acesta vom premia cele mai de impact lucrări anticorupție dintr-un buget total de 10.000 de euro, premii acordate în urma deliberării juriilor:

  • Juriu specialiști secțiunea Shorts: Irina Margareta Nistor, Brîndușa Armanca, Tedy Necula
  • Juriu specialiști secțiunea Vibes: Luiza Zan, Voicu Rădescu, Dan Costea – Coma, Tudor Popescu – The Pixels
  • acestor jurii de specialiști li se vor alătura reprezentanții partenerilor proiectului Once Upon a Time in Romania, aflat la a doua ediție – Friedrich Naumann Foundation Southeast Europe, Institutul Francez, Goethe-Institut București, Embassy of Canada to Romania, Bulgaria, and Moldova, VICE România și Inițiativa România.

Publicul își va decide propriii eroi anticorupție și concurentul care va strânge cele mai multe voturi va primi premiul de popularitate în valoare de 1.000 de euro, la care pot contribui și susținătorii acestuia printr-o donație accesând secțiunea „Show me the money”.

Toate cele 15 lucrări înscrise în cadrul secțiunii Shorts & 13 creații înscrise în cadrul secțiunii Vibes pot fi vizionate aici.

Pentru mai detalii privind proiectul Once Upon a Time in Romania, surse foto și video (marele premiu din cadrul primei ediții, 2017), v-am pregătit un pachet media, pe care-l puteți accesa oricând.

Once Upon a Time in Romania este un concurs anticorupție de scurtmetraje și versuri pe muzică, care are menirea de a exemplifica prin film și muzică cum ne afectează corupția viața de zi cu zi și, odată cu asta, cât de importantă este implicarea civică. Zeci de filme jurizate, sute de invitați, mii de ore de muncă voluntară.

Întreaga desfășurare a acestuia poate fi urmărită pe pagina de Facebook a mișcării civice Inițiativa România.

Site-ul interactiv al proiectului Once Upon a Time in Romania, www.onceinromania.ro, are scop educativ, fiind menit să determine oamenii să acționeze împotriva corupției. Întregul site este construit pe baza unui concept cinematografic, paginile site-ului numindu-se, de exemplu, „The Romanian Connection” (harta completă a marii corupții politice), „The Good, the Bad, the Corrupt” (corelația vizuală dintre corupție și sărăcie, dintre corupție și lipsa de libertate sau de democrație), „De ce tu?” (metode de a răspunde legal agresiunii corupției, furtului din bani publici și abuzului de putere) sau „Show Me the Money” (pagină de donații pentru proiect).

Un proiect organizat de Inițiativa România și Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate, împreună cu Institutul Francez și Institutul Goethe, cu sprijinul Ambasadei Canadei la București și în parteneriat cu Vice România și cu RockFM. Acesta este o continuare a proiectelor digitale ale Inițiativei România de promovare a transparenței, integrității și statului de drept, cum ar fi Harta Banilor Publici, Lista politicienilor corupți sau Alegeri Parlamentare 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni