Fundația Alexandrion anunță deschiderea înscrierilor pentru Premiile “Matei Brâncoveanu” 2018
8 noiembrie 2018
COMUNICAT
București, 8 noiembrie 2018 – Lista nominalizărilor pentru cea de-a IV-a ediție a Premiilor „Matei Brâncoveanu” 2018 a fost deschisă.
Fundația Alexandrion acordă Premiile „Matei Brâncoveanu” creatorilor şi autorilor tineri pentru lucrări, aduse la cunoștința publicului în ultimul an, care constituie contribuţii certe în cultură şi în cunoaşterea de specialitate.
Conform Regulamentului Premiilor Brâncoveanu, categoriile pentru care pot fi acordate aceste distincții sunt: Istorie, Arte Plastice, Literatură, Arhitectură, Film, Teatru, Muzică, Medicină şi Economie.
Candidaturile și nominalizările pot fi trimise pe adresa de email a Fundației Alexandrion: inscrieri@fundatia-alexandrion.ro sau la redactie@cotidianul.ro, publicația Cotidianul fiind partener al Premiilor “Matei Brâncoveanu” încă de la debut. De asemenea, propunerile pot fi trimise și la adresa de corespondență a Fundației: str. Nicolae Grigorescu nr 19A, Otopeni, jud. Ilfov sau la Redacția Cotidianul: Strada Parângului, nr. 76, sector 1, București.
Orice candidatură sau nominalizare trebuie obligatoriu însoțită de o motivare scrisă. Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru Premiile “Matei Brâncoveanu” pe anul 2018 este 30 noiembrie 2018.
Propunerile primite vor fi analizate de juriul Premiilor Brâncoveanu, structura de jurizare fiind similară edițiilor anterioare.
Despre Fundația Alexandrion
Fundația Alexandrion a fost înființată ca urmare a numeroaselor activităţi sociale desfăşurate de firmele din cadrul Alexandrion Group. Astfel, proiectele de responsabilitate socială ale companiei au fost preluate şi au început să fie desfăşurate sub umbrela Fundaţiei Alexandrion de peste 20 de ani.
De-a lungul timpului, Fundaţia şi-a pus amprenta și în susţinerea performanţelor sportului românesc. Trofeele Alexandrion, care onorează performanța internațională a sportivilor români, au avut în 2018 cea de-a treia ediție. Fundația a fost alături de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român la Olimpiadele din 2004 de la Atena, din 2008 de la Beijing şi din 2012 de la Londra. Sprijinul acordat s-a concretizat în crearea unor condiţii de pregătire de înalt nivel care să le permită tinerilor sportivi obţinerea unor rezultate cât mai bune. Totodată a fost promovat un stil de viaţă sănătos, în care sportul ocupă un loc important.