Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

13 iulie 2024

„Cred că pasul următor este să mânuiesc şi eu o păpuşă“ sau despre ARTA TRASULUI DE SFORI, cu MARCEL IUREȘ, joi, în Clubul Festivalului


Comunicat

Ediția de Pământ a Festivalului Puppets Occupy Street mediază re(întâlnirea) publicului și a profesioniștilor din teatru cu actorul Marcel Iureș și îl provoacă din nou la dialog despre Arta trasului de sfori.

Întâlnirea este programată joi, 30 august 2018, ora 11:00, în Clubul festivalului – Fabrrica (str. Traian Demetrescu, nr.4).

În 2017, în ediția de Aer a Festivalului Puppets Occupy Street, actorul Marcel Iureș declara la întâlnirea cu mass-media și creatorii din lumea teatrului de animație că marioneta i se pare fascinantă, comparând momentul mânuirii sforilor cu interpretarea muzicii la pian: „Trebuie să te sincronizezi tu cu tine şi cu marioneta. Aşa e la pian. Acolo cânţi de trei ori într-o clipă. Cânţi notele pe care le vezi pe portativ, cânţi cu degetele şi cânţi cu auzul.“ (Marcel Iureş: A manevra o marionetă este ca şi cum ai cânta la pian – gds.ro, 1 septembrie 2017)

Actorul Marcel Iureș, fondatorul Teatrului ACT din București, bucură publicul craiovean de 4 ani încoace prin colaborarea sa cu Teatrul Colibri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni