Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

28 martie 2024

AGERPRES a prezentat la Viena filmul „Marea Unire – România, la 100 de ani” și expoziția de fotografie România: Evoluție


Comunicat

Agenția Națională de Presă AGERPRES a prezentat, la Viena, documentarul video „Marea Unire – România, la 100 de ani” și expoziția de fotografie România: Evoluție, cu ocazia evenimentului „Viena- <<Centenarul-Marii Uniri>> 2018”, desfășurat în perioada 25-27 mai.

Expoziția AGERPRES a fost apreciată de peste 100 de participanți, iar publicul a avut ocazia de a primi și albumul fotografic realizat de Agenție, o ediție specială pentru Centenarul Marii Uniri, care conține 100 de imagini din România, grupate în trei capitole: Arhivă, Revoluție, Evoluție.

Filmul documentar, Marea Unire – România, la 100 de ani, albumul și expoziția de fotografie România: Evoluție reprezintă cele mai importante proiecte ale AGERPRES dedicate Centenarului. Prin acestea am încercat să redescoperim trecutul atât de important pentru ceea ce suntem noi astăzi, ca români, dar și să deschidem o portiță spre evoluția națiunii române în cei 100 de ani de la Marea Unire, și, mai ales, spre viitor”, a declarat Alexandru Giboi, directorul general al AGERPRES, în cadrul evenimentelor de la Viena.

Pe parcursul celor trei zile, au avut loc, în prezența a numeroase personalități, simpozioane, conferințe, lansări de carte, expoziții de fotografie și de pictură, concerte și proiecții în aer liber.

În cadrul acestora s-au purtat discuții și despre rolul mass-media în evoluția societății și în păstrarea legăturilor dintre diaspora română și țară.

Evenimentul a fost organizat de Cercul Cultural Româno-Austriac și RTV „Unirea”, din Wiener Neustadt – Austria, în colaborare cu Asociația Șvabilor Bănățeni din Viena, Asociaţia „Renaşterea şişeşteană” din Maramureș, Asociația Jurnaliștilor Români de Pretutindeni, din Canada.

Despre filmul „Marea Unire – România, la 100 de ani”

Documentarul „Marea Unire – România, la 100 de ani” este o invitaţie la o călătorie emoţionantă şi captivantă, trăită şi nu doar povestită de oameni pentru care România înseamnă şi o colecţie de momente istorice importante în naşterea acestui stat. Practic, AGERPRES a mers pe urmele celor care au înfăptuit Unirea: în Basarabia, Bucovina de Nord şi Transilvania, iar urmaşii celor care au pus umărul la reîntregirea ţării deschid culisele celui mai important moment istoric. Prin vocea celor care povestesc, descoperim că suntem o naţiune fără graniţe. România, la 100 de ani aduce cu sine o istorie care continuă să se scrie.

Despre expoziția România: Evoluție

Expoziția de fotografie, numită România: Evoluție, cuprinde imagini ce fac parte din arhiva AGERPRES, care reflectă viața cultural-artistică, politică și sportivă a țării, dar și câteva fotografii din arhiva Associated Press. Expoziția cuprinde și cele mai bune fotografii realizate în ultimul timp de către fotoreporterii AGERPRES, care ilustrează evoluția României. Totodată, AGERPRES a realizat și un album cu același nume, o ediție specială pentru Centenarul Marii Uniri, care conține 100 de fotografii din România, grupate în trei capitole: Arhivă, Revoluție, Evoluție.

Parteneri: Associated Press; susținut de Centenarul Filmului Românesc, Institutul Cultural Român; văzut de Radio Guerrilla; parteneri media: Antena 3, Europa FM, Radio România, TVR.

Despre AGERPRES

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informații echilibrate, cu caracter imparțial, și de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii și instituțiile din țară, dar și cea mai importantă sursă de știri despre România, în exterior. Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, fluxurile de limbă engleză și maghiară, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, fluxul documentare, precum și servicii de imprimare.

Agenția Națională de Presă AGERPRES

Biroul Comunicare, Branding şi Relații Internaționale

E-mail: comunicare@agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni