Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

20 aprilie 2024

Vizita Ambasadorului României în Comitatul Hampshire, 15 – 16 aprilie 2018


Comunicat de Presă

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a efectuat, în perioada 15-16 aprilie 2018, o vizită oficială de lucru în Comitatul Hampshire, prilejuită de inaugurarea Consulatului Onorific al României la Winchester. Diplomatul român a fost însoţit de o delegaţie a Ministerului Românilor de Pretutindeni din care au făcut parte dna Lilla Debelka, secretar de stat, dna Adelina Brad, director de strategie şi dl Ovidiu Gâlea, şef de cabinet.

Prima parte a vizitei a inclus o componentă comunitară, oficialii români participând la Hramul bisericii „St Calinic de la Cernica” din Southampton. Într-un cadru festiv, ambasadorul României s-a adresat membrilor comunităţii, prezenţi în biserică, vorbind despre importanţa menţinerii identităţii naţionale şi spirituale şi a transmiterii acesteia noii generaţii. „Biserica ortodoxă reprezintă un loc special pentru noi, în care nu doar ne rugăm, nu doar ne proiectăm speranţele, nu doar ne plângem neîmplinirile şi supărările dar este un spaţiu în care încercăm să compensăm identitatea noastră naţională, identitatea noastră spirituală ca români ortodocşi”.

Vizita a continuat la Universitatea din Winchester unde au avut loc discuţii cu pro-rectorul şi cu directorul pe relaţii internaţionale, precum şi cu studenţi români, pe marginea oportunităţilor de colaborare la nivel academic, a prospectării unor noi posibilităţi de cooperare în alte domenii, precum şi pe marginea posibilităţii Universităţii de susţinere a unor proiecte culturale în Anul Centenar.

Pe componenta de business, ambasadorul României a avut întrevederi cu liderul consiliului local, consilier Mel Kendal, reprezentant al Consiliului Portsmouth, consilier Ben Dowling, şi cu David Fletcher, responsabil pentru dezvoltarea economică a regiunii Hampshire. La întâlnire a participat Călin Humă, consulul onorific al României în Winchester, precum şi reprezentanţi ai mediului de afaceri român şi britanic.

În ultima parte a vizitei a avut loc ceremonia de inaugurare a Consulatului Onorific al României la Winchester şi înmânarea patentei consulare domnului Călin Humă. La eveniment au participat oficiali britanici şi români, consulul general onorific al României la Bristol, reprezentantul Camerei de Comerţ Româno-Britanice, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi mass-media. Adresându-se audienţei, diplomatul român a arătat că deschiderea Consulatului Onorific se circumscrie obiectivului mai amplu al Ambasadei României la Londra de relaţionare strânsă cu autorităţile din Hampshire, deschizând noi oportunităţi de colaborare şi acordând atenţie deosebită intereselor comunităţii româneşti care locuieşte în Comitatul Hampshire.

Notă: Jurisdicţia Consulatului Onorific al României la Winchester acoperă comitatele: Hampshire and Isle of Wight, Oxfordshire, Buckinghamshire, Berkshire, Surrey, East şi West Sussex. Informaţii privind activitatea şi rolul Consulului Onorific al României la Winchester pot fi găsite pe site-ul www.consulate-winchester.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni