Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

12 iulie 2024

MANAGEMENTUL ENDOMETRIOZEI PROFUND INFILTRATIVE – CONFERINȚĂ PUBLICĂ


Comunicat

Asociația Eu și Endometrioza în parteneriat cu Asociația SOS Endometrioza și EndoInstitute vă invită în data de 31 martie, orele 11.00 am, la conferința publică ce are ca temă: Managementul endometriozei profund infiltrative! Evenimentul va avea loc la Hotel Raddison Blu, Sala Caleano, București.

Una dintre marile provocări pe care le impune endometrioza o reprezintă complicațiile acesteia: chisturi, noduli, aderențe, cu afectarea organelor conexe. Despre toate acestea, precum și despre tot manangementul aferent patologiei endometriozei vom vorbi în data de 31 martie cu dr. Voicu Simedrea,  medic primar obstetrică ginecologie, fondator al EndoInstitute, Timișoara.

Timp de câteva ore, domnia sa va prezenta participanților care sunt cele mai importante direcții de abordare chirurgicală a endometriozei profund infiltrative, va vorbi despre rata de recurență postoperatorie, precum și despre recomandările oferite pacientelor cu privire la managementul zilnic al patologiei.

Evenimentul se înscrie în lista celor desfășurate pe plan mondial în luna martie pentru conștientizarea endometriozei, una dintre cele mai grave patologii ale secolului al XXI-lea și care afectează 1 din 10 femei cu vârstă reproductivă din lume.

 

Speakeri în cadrul acestei conferințe vor fi:

  • Dr. Voicu Simedrea, medic primar obstetrică ginecologie, EndoInstitute Timișoara
  • Clarisa Iordache, Fondator Asociația Eu și Endometrioza
  • Gabriela Blaga, Fondator Asociația Eu și Endometrioza

 

“Evenimentul se înscrie în mișcarea mondială de sensibilizare și informare a opiniei publice cu privire la provocările medicale, sociale și umane pe care endometrioza le impune. Această mișcare are luna martie drept lună de apogeu și, de aceea salut initiațiva, entuziasmul și determinarea asociațiilor de paciente din România care au facilitat acest eveniment.

Desi sunt chirurg de endometrioză am înțeles că abordarea acestei boli cronice și complexe trebuie să fie una holistică. Endometrioza implică o sumedenie de specialități medicale și nu numai și că, de altfel, chirurgia ar trebui să fie ultima alternativă terapeutică pe care să o propunem. Astfel a luat naștere EndoInstitute care se vrea a fi materializarea conceptului de holistic, pe de o parte, dar și personalizat pe de altă parte, pe tratament al endometriozei” a declarat dr. Voicu Simedrea.

 

Înscrieri: Având în vedere capacitatea limitată a sălii, înscrierile pentru eveniment se fac la adresele: eusiendometrioza@gmail.comsosendometrioza@gmail.com. Vă rugăm să menționați adresa de email și numărul de telefon.

 

Donația minimă recomandată pentru participarea la eveniment este de 30 de lei și se va achita a intrarea în sală. Aceste fonduri vor ajuta și pe mai departe cele două asociații organizatoare, în proiectele lor dedicate pacientelor.

Vă așteptăm cu drag, la o nouă conferință dedicată tuturor celor care suferă de endometrioză, pentru a afla cât mai multe informații utile și folositoare în abordarea acestei afecțiuni!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni