Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

29 martie 2024

“Un pas în urma serafimilor”, marele câștigător la Premiile Gopo 2018


Comunicat

Marți seară, 27 martie, Sala Mare a Teatrului Național “I.L. Caragiale” din București a devenit neîncăpătoare pentru cei peste 1000 de invitați ai celei de-a 12-a ediții a Galei Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat industriei cinematografice din România. Găzduită de actorul Alexandru Bogdan, Gala a avut momente inedite, amuzante dar și multă emoție. Ceremonia a putut fi urmărită în direct pe TVR 2 și online pe Cinepub și premiilegopo.ro.

Victor Rebengiuc, Dorel Vișan, Simona Bondoc, Gheorghe Visu, Tora Vasilescu, Andrei Șerban, Jacqueline Bisset, Ana Ularu, Dragoș Pătraru, Pavel Bartoș, Dana Rogoz, Andrei Aradits, Vlad Păunescu, Iulia Lumânare, Olimpia Melinte, Medeea Marinescu, Oana Sârbu, Maria Obretin, Magda Catone, Ada Galeș, Nicoleta Hâncu sau Manuela Hărăbor sunt doar câțiva dintre invitații care au pășit pe covorul roșu.

Un pas în urma serafimilor”, filmul cu cele mai multe nominalizări la Premiile Gopo 2018, și-a adjudecat 8 statuete, printre care cele mai importante trofee ale serii: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Daniel Sandu), premiu oferit de Banca Transilvania, Cel mai bun scenariu (Daniel Sandu), Cel mai bun film de debut (Daniel Sandu), Cel mai bun actor într-un rol principal (Vlad Ivanov), premiu oferit de Audi România, Cel mai bun actor într-un rol secundar (Ali Amir), Cea mai bună imagine (George Dăscălescu) și Tânără speranță (Ștefan Iancu). De asemenea, “Un pas în urma serafimilor” a primit și Premiul Asociației Române a Operatorilor (RSC).

6,9 pe scara Richter”, în regia lui Nae Caranfil, a câștigat 5 trofee Gopo: Cel mai bun sunet (Aleksander Simeonov, Tamas Szekely, Florin Tăbăcaru), Cea mai bună muzică originală (Nae Caranfil, Bogdan Dimitriu, Liviu Mănescu), Cele mai bune decoruri (Andreea Popa), Cele mai bune costume (Doina Levintza, Adina Bucur), premiu acordat de către Cellini Romania, și premiul pentru Cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură (Cătălin Ciutu, Dana Roșeanu Și Iulia Roșeanu), oferit de MAC Cosmetics.

Diana Cavallioti, Ana din filmul “Ana, mon amour”, a câștigat premiul pentru Cea mai bună actriță într-un rol principal, oferit de Aqua Carpatica, iar Dana Bunescu, monteurul filmului regizat de Călin Netzer, și-a adjudecat trofeul Gopo pentru Cel mai bun montaj. Diana Spătărescu, interpreta rolului Ana Rășcanu din “Fixeur” (regia Adrian Sitaru), a câștigat premiul pentru Cea mai bună actriță într-un rol secundar.

Planeta Petrila”, lungmetrajul regizat de Andrei Dăscălescu, a câștigat premiul pentru Cel mai bun documentar, oferit de Auchan Retail Romania.

La categoria Cel mai bun film european, voturile profesioniștilor din cinematografie și ale criticilor de film au mers către filmul “Despre trup și suflet” / “On Body and Soul”, distribuit în România de Bad Unicorn.

Momente memorabile, atât pe covorul roşu, cât şi în cadrul Galei, au fost prilejuite de câştigătorii Premiilor Gopo pentru Întreaga Carieră, oferit actorilor George Mihăiță și Vladimir Găitan de Primăria Municipiului București prin Arcub, și Premiul pentru Întreaga Activitate, acordat actriței Sanda Toma și oferit de Ana Nova București, precum și operatorului de imagine Ion Marinescu. Un premiul special i-a fost oferit și criticului și istoricului de film Bujor T. Rîpeanu.

Premiul Publicul acordat producțiilor autohtone cu cel mai mare succes la box-office în 2017 a fost împărțit de lungmetrajele Octav” (regia Sergiu Celibidachi) și Ghinionistul” (regia Iura Luncașu).

Gala Premiilor Gopo 2018 – ediția a 12-a a fost organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Teatrului Național București, Babel Communications și Ministerului Culturii și Identității Naționale.

Co-organizator: Primăria Capitalei prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București

Co-producători: TVR 2

Sponsori principali: Apa Nova București, Banca Transilvania, Audi România, Cellini, Auchan

Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, MAC

Parteneri: IQOS, Melkior, GETT’s Salons, Intercontinental, Prosecco Bar, Nomad Skybar

Servicii profesionale furnizate de: PwC Romania

Partener de monitorizare: Media Trust

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Actualități, All About Romanian Cinema, A List Magazine, Cinefan, Cinemagia, Cinemap, Cinepub, Liternet, Movienews, News.ro, Noizz.ro, Scena 9, TV Mania, Unica, Viva, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți

Credit foto: Sorin Florea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni