Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

28 martie 2024

Finantare pentru tineri din medii defavorizate – permis de conducere


COMUNICAT DE PRESĂ 

40 de tineri din medii defavorizate primesc finanțare pentru acoperirea costurilor obținerii permisului de conducere

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat câștigătorii celei de-a treia ediții a programului Permis pentru viitor

40 de tineri din medii defavorizate vor primi finanțare pentru acoperirea cheltuielilor generate de obținerea permisului de conducere pentru categoria B, C și CE

Fondurile alocate pentru această ediție a Programului sunt de 75.000 lei

 

1 martie 2018, CLUJ-NAPOCA – MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat beneficiarii celei de-a treia ediții a programului Permis pentru viitor. Astfel, în cadrul acestei ediții, vor fi acoperite costurile pe care le implică obținerea permisului de conducere (cursurile școlii de șoferi și taxele adiacente) pentru 40 de tineri proveniți din medii defavorizate. Sprijinul se acordă tinerilor fără posibilități materiale, pentru care deținerea permisului reprezintă o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, sau poate constitui un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu în cazul celor deja angajați.

La ediția a treia a programului s-au înscris 88 de tineri din 17 de județe, care au solicitat finanțare pentru acoperirea cheltuielilor aferente obținerii permisului de conducere categoria B, C, CE și tractoare agricole. Fondurile alocate pentru această ediție a Programului sunt de 75.000 lei. Beneficiarii au fost selectați în urma jurizării proiectelor depuse, ținând cont de situația materială, de scrisoarea de motivare personală și de recomandările prezentate. În unele cazuri s-au realizat interviuri atât cu candidații cât și cu persoanele sau reprezentanții instituțiilor și organizațiilor care i-au recomandat pentru obținerea finanțării.

Beneficiarii acestei ediții a programului Permis pentru viitor sunt din județele Bacău, Bihor, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Harghita, Iași, Mureș, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Timiș. Lista beneficiarilor se găsește pe site-urile www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro

“Curând vom pune resursele financiare la dispoziția celor 40 de noi beneficiari, astfel  în cursul lunii martie vor putea să se înscrie la școala de șoferi, să înceapă cursurile și să se prezinte la examen spre sfârșitul verii. Experiența celor care au obținut permisul de conducere în cadrul celor două ediții anterioare a programului ne arată importanța motivației personale și a susținerii din partea unor persoane responsabile din comunitatea lor. Recomandăm aceste aspecte și celor care n-au obținut finanțare la această ediție, având în vedere că în noiembrie vom lansa ediția a 4-a”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Despre programul Permis pentru viitor

Programul Permis pentru viitor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prin acest program se acordă finanțarea necesară obținerii permisului de conducere pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 17 și 25 de ani, pentru care existența permisului este o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate.

Concursul de proiecte pentru ediția a 3-a a fost lansat la 29 noiembrie 2017, iar termenul de trimitere a dosarelor a fost 27 ianuarie 2018. Fondul programului este de 75.000 lei.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie multinațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 75 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 10 țări, din care peste 210 în România.

Despre Fundația Pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea, de reabilitarea lor.

Contacte pentru presă

Erzsébet Felméri

Coordonator CSR

MOL Romania

tel: 0264-407624 | @: efelmeri@molromania.ro

András Imre

Director Executiv

Fundația Pentru Comunitate

m: 0755-045699 | @: office@pentrucomunitate.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni