Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

29 martie 2024

Comunicat de presa expozitie de sculptura #Brancusi he[ART]beat I Editia a 3-a


Cea de-a 3-a editie a evenimentului #Brancusi he[ART]beat, dedicata celebrarii zilei nationale din 19 februarie  „Ziua Brancusi”

Art Walk Street AWS începe anul 2018 în forţă, cu cea de-a 3-a expoziţie de sculptură #BRÂNCUŞI he[ART]beat, dedicată celebrării a 142 de ani de la naşterea marelui artist Constantin Brancusi.

”Declarată oficial în anul 2015 zi de sărbătoare naţională “Ziua Brâncuşi”, 19 februarie este data la care în anul 1876, în localitatea Hobiţa s-a născut sculptorul român Constantin Brâncuşi.

Pentru că nu ne dezicem nici anul acesta de la ideile de la care am pornit în anul 2016, Art Walk Street AWS a pregătit cea de-a 3-a ediţie în parteneriat cu Qreator by IQOS, cel mai cool hub de creativitate dedicat comunităţilor de creatori care promit să aducă un aer fresh în cultura urbană a Bucureştiului.

Qreator by IQOS a fost gândit atât ca atelier, cât şi ca spaţiu ultarmodern de manifestare al minţilor creative, un spaţiu de 500 mp de expunere dedicat oricărui artist, fie el student, debutant sau veteran, spaţiu care se transformă într-un adevărat pivot pentru artă, cultură şi creativitate.
Qreator by IQOS este o extensie a universului #IQOS, un brand care s-a născut la intersecţia inovaţiei cu tehnologia şi care şi-a propus să devină un catalizator al creativităţii în societate.
Situat în Piata Victoriei, în vila Oromolu de pe bulevardul Aviatorilor nr. 8A, Qreator by IQOS este un spațiu neconvențional întins într-un monument istoric.
Pentru mai multe detalii şi poze vă invitam să vizitați www.qreator.ro

Aşadar, fără festivism ci doar cu bucuria celebrării marelui artist Constantin Brâncuși, pe 19 februarie, ora 19:00, 19 sculpturi ale creativiilor studenți ai departamentului de sculptură de la UNArte – National University of Arts, vă aşteaptă să votați cel mai creativ obiect de artă.
____________________________________________________________
#AGENDA ”Brâncuşi he[ART]beat” / Ediţia 3 / 2018:

#Vernisaj: 19.02.2018, ora 19.00 I ora 20.00-21.00: video mapping Brâncuși
19 februarie 1876 #Ziua în care s-a născut omul geniu Constantin Brâncuși
19 februarie 2018 #Brâncuşi he[ART]beat – expoziţie de sculptură
19 lucrari de artă #Sculpturi din metal, lemn, sticlă, marmură
#Perioada de vizitare: 19.02-26.02.2018
#Locaţia parteneră: Qreator by IQOS
___________________________________________________________
#ARTISTI
Invitat special: Artistul Costin Craioveanu (artist &painter)

Expozanţi: Artişti tineri şi Studenţi ai Universităţii Naţionale de Arte- UNArte/ Departamentul de sculptură:
George Bilan Sculptor
Botnari Mihail
Cazacincu Bogdan
Anca Vintila Dragu # Una ca Luna
Ana Maria Maioru
Dan Marincovici Design
Artist neacsu stefan

___________________________________________________________
#ORGANIZATORArt Walk Street AWS I www.artwalkstreet.ro
ART WALK STREET-AWS este primul festival outdoor de artă, un concept nou în România – CULTIVAREA ARTEI PE STRĂZILE CU CEA MAI MARE DENSITATE DE LOCAŢII DE ARTĂ de la galerii de artă, anticariate, magazine cu produse de specialitate pentru pictură până la case de licitaţii etc.
Misiunea ART WALK STREET-AWS este aceea de a promova arta şi artiştii din România atât la nivel naţional cât şi la nivel internaţional în solidaritate cu toate instituţiile publice din domeniu.

Persoana de contact: Irina Calota
Email: irina.calota.fineart@gmail.com
__________________________________________________________
#PARTENERQreator by IQOS I www.qreator.ro
QREATOR by IQOS este o extensie a universului IQOS, un brand care s-a născut la intersecţia inovaţiei cu tehnologia şi care şi-a propus să devină un catalizator al creativităţii în societate.
Misiunea QREATOR pe scena locală este una ambiţioasă: să pună la dispoziţia creatorilor un spaţiu colaborativ şi resurse tehnologice de top pentru ca viziunile lor să devină realitate.

#Adresa#Bdul Aviatorilor, nr.8a (Vila Omoralu)
_________________________________________________________
În 2018, îndemnul pe care Art Walk Street AWS îl adresează tuturor consumatorilor de artă rămâne acelaşi: „Să ridicăm arta acolo unde-i este locul!!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni