Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

19 aprilie 2024

COMUNICAT DE PRESĂ – Evenimentul „Romii: contribuții la dezvoltarea statului român” 21-22 februarie 2018

Institutul European Rom pentru Artă și Cultură (European Roma Institute for Arts and Culture – ERIAC), în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României, Agenția Națională pentru Romi, Punctul Național de Contact pentru Romi (Ministerul Fondurilor Europene), Centrul Național de Cultură a Romilor, Masterul de Studii Rome – SNSPA și Asociația Romano ButiQ, organizează în zilele de 21 și 22 februarie 2018, la sediul Muzeului Național de Istorie a României (Calea Victoriei nr. 12), evenimentul numit „Romii: contribuții la dezvoltarea statului român“.

Evenimentul se va desfășura pe parcursul a două zile, astfel:

• Miercuri, 21.02.2018, între orele 18:00-21:00 – eveniment cultural: fragment din piesa de teatru „Marea Rușine” semnată de Alina Șerban și concertul „O sută de ani de muzică lăutărească” susținut de trupa Mahala Rai Banda; Accesul se va realiza prin intrarea principală din Calea Victoriei;
  • Joi, 22.02.2018, între orele 10:00-15:00– sesiune de comunicări sub genericul „Romii: contribuții la dezvoltarea statului român”, cu participarea unor reprezentanți ai autorităților centrale, cercetători, diplomați, reprezentanți ai unor organizații neguvermentale/interguvernamentale și studenți; Accesul se va realiza prin intrarea secundară din Strada Poștei (vis-à-vis de Biserica Stavropoleos).

Acest eveniment este organizat în contextul Centenarului României și are drept obiectiv să sublinieze contribuția istorică a romilor din România la dezvoltarea diverselor domenii ale vieții publice și, totodată, să evidențieze participarea acestora la fondarea și modernizarea statului român unitar.

European Roma Institute for Arts and Culture este o organizație internațională recent înființată, cu sediul la Berlin, în scopul de a promova arta și cultura romă în Europa. Prin acest eveniment inaugural, susținut de German Federal Foreign Office, ERIAC deschide o serie de acțiuni menite să promoveze cultura și arta romilor în medii publice cât mai diverse.

Pentru detalii sau informații adiționale în legatură cu evenimentul, vă stăm la dispoziție la adresa de email: eriacromania@gmail.com  sau 0729199395, Ciprian Necula.

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni