Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

29 mai 2024

MAGIC NAȚIONAL devine MAGIC …INTERNAȚIONAL


COMUNICAT

MAGIC NAŢIONAL, spectacolul TNB în care actorii cântă şi dansează acompaniaţi de Emy Drăgoi, regele jazz-ului la acordeon şi de formaţiile lui, aspiră să devină  Magic ….internaţional!

Repertoriul ales de interpreţi adună, într-o paletă stilistică amplă, culturi şi limbi din toate colţurile lumii. Atmosfera se încinge treptat, iar la final publicul răsplătește din plin cu aplauze originalitatea fiecăruia din  cei care apar pe scenă.

Gândit inițial ca un concert dedicat Sărbătorilor, în iarna anului 2015, spectacolul  şi-a dovedit calităţi care l-au lansat de la o stagiune la alta, şi chiar de la o ţară la alta. În vara anului trecut MAGIC NAŢIONAL a participat cu un succes remarcabil la Ohrid Summer Festival în Macedonia.  Un alt turneu, la NISVIL JAZZ Festival din Serbia este în pregătire pentru vara acestui an.

În seara de 25 ianuarie 2018, actorilor şi muzicienilor ce alcătuiesc echipa MAGIC NATIONAL li se va alătura, pentru o unică reprezentaţie, solista japoneză Ato Kawara, cu trei melodii ce vor merge direct la sufletul spectatorilor. Îndrăgostită de România, bună vorbitoare de limba română  – căreia îi adaugă un fin accent ardelenesc-, Ato Kawara cântă în corul Operei din Cluj, a câştigat recent un concurs de romanţe la Baia Mare, interpretând “Ciobănaş cu 300 de oi” şi este invitată de Ambasada Japoniei, anual, la sărbătorirea Zilei Naționale,  ca interpretă a imnului național.

(Pe pagina de Facebook a TNB o puteţi urmări pe Ato Kawara cântând imnul nostru, Deşteaptă-te române, interpretat cu ocazia decorării lui Ion Caramitru cu cel mai important ordin japonez destinat cetatenilor straini, Ordinul Soarelui Rasare, care i-a fost înmânat de către Excelența Sa dl.KISABURO ISHII, ambasadorul Japoniei la București,  printr-o ceremonie desfășurată în cadrul recepției organizate  de Ambasada Japoniei cu ocazia Zilei Naționale din 7 decembrie 2017).

Alături de Ion Caramitru, Medeea Marinescu, Marius Manole, Tania Popa, Istvan Teglas, Anca Sigartău, Lari Giorgescu, Aylin Cadîr, Eduard Adam, Florin Călbăjos, Emilian Mârnea şi Petre Ancuţa, în acordurile însufleţite de Emy Drăgoi, 3D Pro`ect, Jazz Hot Club Romania, Lucian Maxim,  tânăra artistă japoneză va adăuga, în magia unei seri de iarnă la Naţionalul bucureştean, ceva din sufletul nipon şi din admiraţia ei pentru România! 

Japonia e cu noi ! S-o aplaudăm la scenă deschisă, în Sala Mare a TNB, în seara de 25 ianuarie, la spectacolul MAGIC NAȚIONAL !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni