Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

29 mai 2024

Însemnele Premiului Nobel aparținând doctorului George Emil Palade vor intra în patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României


COMUNICAT

Însemnele Premiului Nobel aparținând doctorului George Emil Palade, singurul român care a primit această distincție, vor intra în patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României și vor fi expuse în Sala Tezaurului Istoric

Muzeul Național de Istorie a României are onoarea de a primi, în cadrul unei ceremonii de donație, diploma și medalia de acordare a Premiului Nobel cu care a fost distins profesorul doctor George Emil Palade în 1974.

Ceremonia de semnare a actului de donație din partea prof. Philip Palade va avea loc marți, 19 decembrie 2017, începând cu ora 11:00, la sediul Muzeului Național de Istorie a României, în prezența domnului Lucian Romașcanu, ministru al Culturii  și Identității Naționale, a domnului prof. Philip Palade și a domnului dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, manager al Muzeului Național de Istorie a României.

Ceremonia va fi precedată de o conferință de presă în care vor fi prezentate cele două obiecte ce vor intra în patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României și vor fi expuse în Sala Tezaurului Istoric.

Omul de știință George Emil Palade s-a născut în Iaşi, la 19 noiembrie 1912. În 1930 devine student al Facultății de Medicină a Universității din București. În 1940 a obținut titlul de doctor în medicină. Între anii 1942 – 1945 a servit în Corpul Medical al Armatei Române. În 1946 devine cercetător la Universitatea Rockefeller din New York. În 1961 este ales membru al Academiei de Știinte a SUA. A fost cercetător la Universitatea Yale și Universitatea din San Diego.

Primeşte Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină în 1974, împreună cu Albert Claude și Christian de Duve „pentru descoperiri privind organizarea funcțională a celulei ce au avut un rol esențial în dezvoltarea biologiei celulare moderne”.

Este ales membru de onoare al Academiei Române în anul 1975. În 1986, primește de la preşedintele SUA, Ronald Reagan, Medalia Națională pentru Știință. În 1989 este ales membru de onoare al Academiei Româno-Americane de Arte și Științe. În 2007 este decorat Ordinul național „Steaua României” în grad de Colan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni