Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

19 aprilie 2024

Săptămâna filmului românesc la Paris


COMUNICAT

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, Institutul Cultural Român de la Paris instalează Săptămâna filmului românesc la cinematograful le Lincoln de la Paris, la doi paşi de Bulevardul Champs-Elysées.

 

Între 6 şi 12 decembrie, publicul parizian are ocazia să descopere noile propuneri ale cinematografiei contemporane româneşti, caracterizată în Franţa drept crudă, socială, amuzantă uneori şi chiar provocatoare.

 

Cu ajutorul producătorului Dan Burlac, selecţionerul Săptămânii filmului românesc la Paris, Institutul Cultural Român de la Paris prezintă nu mai puţin de 16 lungmetraje, dintre care 14 filme artistice şi două documentare – excelentă ocazie pentru ca publicul să descopere întreaga bogăţie a filmului românesc recent.

 

Săptămâna filmului românesc se va deschide miercuri, 6 decembrie, cu proiecţia în premieră franceză a filmului Octav de Serge Ioan Celebidachi, în prezenţa regizorului, a maestrului Vladimir Cosma, care a semnat coloana sonoră şi a co-scenaristului James Olivier.

 

Pe lângă filmele pe care Institutul Cultural Român de la Paris le prezintă pentru o săptămână la cinematograful le Lincoln, ICR invită pentru dezbateri şi dialog cu publicul importanţi membri ai echipelor de film, cum sunt Dan Chişu, Mădălina Constantin, Frederic Fisbach, Vlad Ivanov, Dan Piţa, Mircea Diaconu, Igor Cobileanski, Paul Negoescu, Nae Caranfil sau Tudor Istodor.

 

Este important de menţionat faptul că 11 dintre filme se vor afla pentru prima dată pe ecranele de proiecţie din Franţa.

 

Cu o identitate vizuală remarcabilă realizată de graficianul Dan Dulău şi cu o comunicare profesionistă asigurată de criticul de film Stanislas Baudry, care este ataşatul de presă al Săptămânii filmului românesc din acest an, cronicile din presa franceză nu au întârziat să apară: criticul Frederic Mignard vede în acest eveniment organizat de ICR Paris un important proiect european, care promovează în spaţiul francez diversitatea culturală.

 

Săptămâna filmului românesc de la Paris se bucură de parteneriatul media al RFI / France24 şi Radio România Internaţional, fiind organizat în colaborare cu Asociaţia Secvenţeşi Ambasada României în Republica Franceză şi cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al DACIN SARA.

 

Programul complet al Săptămânii de film poate fi vizualizat la adresa: http://icr.ro/paris/saptamana-filmului-romanesc-la-paris

 

Biletele pot fi achiziţionate pe site-ul cinematografului le Lincoln: http://www.lelincoln.com/semaine-du-film-roumain/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni