Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

10 octombrie 2024

400.000 de lei pentru 22 de proiecte – Program MOL pentru sanatatea copiilor


MOL România susţine cu 400.000 de lei 22 de ONG-uri care vor desfășura în 2018 proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională

 

– MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat rezultatele concursului de proiecte din cadrul celei de-a 9-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor

– MOL România va sprijini cu 400.000 de lei 22 ONG-uri, care vor derula proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională pentru 800 de copii și adolescenți cu nevoi speciale. Suma este cu 100.000 de lei mai mare față de ediția precedentă. 

– În cele  8 ediții anterioare ale Programului, MOL România a susținut cu peste 2,4 milioane de lei 146 de proiecte care au ajutat aproape 10.000 de copii cu nevoi speciale

 

22 noiembrie 2017, CLUJ-NAPOCA – MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat lista organizațiilor non-profit care au obținut finanțare în cadrul celei de-a 9-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Proiectele de terapie prin artă și terapie emoțională susținute de Program vor ajuta 800 de copii și tineri cu nevoi speciale, cu deficiențe, cu boli cronice sau care se află în curs de recuperare după afecțiuni grave.

 

„Peste 900 de proiecte au fost înscrise pentru finanțare în cei 9 ani de existență a Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Specialiștii implicați în implementarea celor 146 de proiecte finanțate au dovedit prin munca, dăruirea și perseverența lor că terapiile complementare aplicate pot modifica și pot schimba esențial calitatea vieții unor copii cu nevoi speciale și a familiilor acestora”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.

 

În perioada 26 septembrie – 26 octombrie 2017 s-au înscris 91 de organizații non-profit care derulează proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională pentru copii și tineri cu deficiențe, cu boli cronice sau aflaţi în curs de recuperare după afecțiuni grave, solicitând finanțare în cadrul celei de-a 9-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Organizațiile înscrise provin din 26 de județe: 18 din București, 13 din Cluj, 10 din Iași, 7 din Harghita, câte 5 din Timiș, Bihor și Mureș, câte 3 din Bacău, Satu Mare și Sibiu, câte 2 din Alba, Covasna și Galați, câte una din Argeș, Bistrița-Năsăud, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Ialomița, Maramureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Vâlcea și Vaslui. Dintre cele 91 de organizații, 38 s-au înscris și la ediția precedentă. În urma jurizării au fost selectate pentru finanțare integrală sau parțială 22 proiecte care vor fi implementate în perioada decembrie 2017 – august 2018.

 

Fondurile alocate de MOL România pentru această ediție a Programului sunt de 400.000 lei. Dintre cele 22 ONG-uri câștigătoare, 11 vor obține finanțare pentru prima dată, în timp ce restul de 11 s-au mai numărat printre beneficiari în ediții anterioare ale Programului.

 

Organizațiile selectate provin din București și din județele Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Galați, Harghita, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Sibiu și Timiș.  Proiectele câștigătoare vor derula activități de terapie prin artă – muzică, desen, pictură, fotografie, tehnologie digitală; terapii experiențiale utilizând activități de escaladă și alpinism în aer liber; terapii asistate de animale; terapii emoționale – tehnici ca jocuri de rol, mișcare și joacă, tehnica prin atingere kangaroo; stimulare polisenzorială.

 

„ONG-urile interesate se pot informa despre acest program, despre condițiile de înscriere inclusiv în perioada implementării proiectelor finanțate. Lansarea noii ediții, în septembrie anul viitor, când organizațiile finanțate vor prezenta proiectele realizate, va fi un alt prilej de informare. Astfel, asigurăm șanse egale pentru toți cei interesați în pregătirea și înscrierea proiectelor la acest concurs. După cum se observă și în acest an, o parte importantă (jumătate) dintre ONG-urile câștigătoare s-au înscris pentru prima dată, ceea ce dovedește că programul este cunoscut și specialiștii de calitate au încredere în condițiile organizatorice bine stabilite ale acestuia”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

 

Lista proiectelor finanțate poate fi accesată pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro .

 

Despre Programul MOL pentru sănătatea copiilor

 

Programul MOL Pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Programul a fost lansat în 2009 și este destinat organizațiilor non-profit, respectiv organizațiilor nonguvernamentale (fundații, asociații, federații) și organizațiilor religioase care derulează proiecte de terapie pentru copii cu deficiențe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecțiuni grave.

 

În cele opt ediții precedente, MOL România a sponsorizat 146 proiecte cu peste 2,4 milioane de lei, beneficiarii fiind aproape 10.000 de copii și tineri.

 

Juriul ediției 2017 a fost format din: Violeta Stan, medic primar de neurologie și psihiatrie a copilului și adolescentului, Coordonator național al Academiei Europene pentru Dizabilitățile Copilului, Carmen Ciornei, șef serviciu Protecție Socială, Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj, Mugur Ciumăgeanu, vicepreședintele Asociației Române de Psihiatrie Comunitară, Gyöngyi Tar, director executiv al Direcției de Sănătate Publică Harghita, Daria Barna, psiholog, Fundația Hospice Emanuel din Oradea şi câștigătoarea Premiului MOL pentru sănătatea copiilor în ediția precedentă.

  

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie multinațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 75 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 10 țări, din care peste 200 în România.

 

Despre Fundația Pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și de reabilitarea lor.

Contacte pentru presă Erzsébet Felméri Coordonator CSR & PR MOL Romania tel.: 0264-407624 | @: efelmeri@molromania.ro András Imre Director Executiv Fundația Pentru Comunitate m.: 0755-045699 | @: office@pentrucomunitate.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni