Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

12 iulie 2024

A patra ediție Antagon Festival a ajuns la final


COMUNICAT

După patru zile pline de teatru și muzică, festivalul de teatru independent Antagon a ajuns la final. Sălile de spectacol amenajate în incinta Halelor Timco s-au dovedit a fi neîncăpătoare pentru mulțimea care a venit, seară de seară, să se bucure de programul alcătuit cu grijă de către organizatori.

Frilensăr, compania din București care-și joacă spectacolele la Teatrul Luni de la Green Hours, a prezentat două spectacole foarte bine primite de public, iar Laurențiu Bănescu, prezent de două ori pe scena Antagon (cu one man show-ul „Monoloagele vecinului” și cu spectacolul „Clandestin” al companiei Bis din Sibiu, s-a bucurat și el de aprecierea spectatorilor.

Teatrul timișorean Auăleu și-a reconfirmat locul din peisajul cultural timișorean, cele două spectacole prezentate la festival fiind, și ele, jucate cu sala umplută până la refuz. În premieră pentru Timișoara, artiștii Auăleu au prezentat „Miorița”, dar au încântat publicul și cu spectacolul „Ferma”. Christine Cizmaș a jucat în ultima seară a festivalului un text la prima vedere propus de CitiZenit din Arad, primind, încă o dată, aplauze multe de la cei prezenți.

Un spectacol de teatru coregrafic a adus agest gen de manifestare artistică în atenția timișorenilor prin spectacolul jucat de dans-actorul Lari Giorgescu, pe un text și o realizare de Gigi Căciuleanu. Spectacolul foarte liric și executat tehnic impecabil, a fost foarte bine primit de publicul care a rezonat intens cu ceea ce a văzut pe scenă.

Alex Ștefănescu, Fluffy&Mr. Green, Haos și Ada Milea împreună cu Bobo Burlăcianu au fost responsabilii cu muzica și buna dispoziție a fiecărei seri, după spectacolele de teatru, întregind oferta culturală propusă de organizatorii Antagon Festival.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Culturală Antagon și a avut loc la Timișoara, între 26 și 29 octombrie 2017. Susținătorii ediției din acest an au fost Zoppas Industries România, Consiliul Județean Timiș, Primăria Municipiului Timișoara, Consiliul Local Timișoara. Parteneri media: Radio România Cultural și Ziarul Metropolis.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni