Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

19 aprilie 2024

Trofeul Timishort 2017


Trofeul Timishort 2017 pleacă în Iran Gaze / Privire, în regia Farnooshei Samadi, povestea unei femei iraniene care în drumul spre casă este martora unui eveniment neplăcut, este scurtmetrajul câștigător al ediției cu numărul 9 Timishort Film Festival.

Juriul, format din Maja Susa, directorul artistic al ‘Basta fest’ (Serbia), Shai Levy, director de imagine (Germania), Ana Maria Pîrvan (producător, România), Seán Breathnach (regizor, Irlanda) și Flavia Dima (critic de film) a oferit și două mențiuni filmelor Nagrada / Premiul (r: Lidija Mojsovska, Macedonia) și Valentina (r: Estevao Meneguzzo, Andre Felix, Brazilia).

Premiul pentru cel mai bun film românesc a fost câștigat de către filmul Offstage, în regia lui Andrei Huțuleac. O mențiune specială a câștigat Andreea Borțun, pentru Anatema. Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc este oferit de Institutul Cultural Român și este în valoare de 1000 de euro.

Mai jos, lista completă a câștigătorilor TIMISHORT 2017:

Competiție internațională

Trofeul Timishort pentru cel mai bun film: GAZE

Mențiunile speciale ale juriului: THE AWARD, VALENTINA

Competiție națională

Premiul pentru cel mai bun film românesc: OFFSTAGE

Mențiunea specială a juriului: ANATEMA

Videorama

Premiul Videorama pentru cel mai bun film experimental: PENUMBRIA

Mențiunea specială a juriului: GREEN SCREEN GRINGO

TimiKids

Premiul publicului: THE GIRL AND THE SUN

Premiul publicului: POLSKA WARRIOR

Cea de-a 9-a ediție a Timishort, cel mai important festival de scurtmetraje din vestul României, a avut loc anul acesta în perioada 12-15 octombrie, la Timișoara. Timp de 4 zile, timișorenii au avut ocazia de a vedea peste 80 de scurtmetraje împărțite în 8 secțiuni, 4 dintre ele fiind competiționale: o competiție internațională, una națională, o competiție dedicată filmelor experimentale (Videorama) și competiția de scurtmetraje dedicată filmelor pentru copii (Timikids).

Timishort este organizat de Asociația Română a Filmului Independent (ARFI) din Timișoara cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Timișoara, al Consiliului Județean Timiș și al Centrului Național al Cinematografiei.

Partener: Institutul Cultural Român.

Parteneri media: Digi24, TVR Timișoara, Tananana, Radio România Cultural, dinfilme.ro, Zile și Nopți, cinefan.ro, aarc.ro, Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni