Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

29 martie 2024

Trupe din Franța, Italia și Polonia vor spune povești despre adolescenți


A mai rămas o zi până la deschiderea Festivalului de Teatru pentru Adolescenți EXCELSIOR Teen-Fest. Din 30 septembrie până în 8 octombrie, adolescenții din Capitală sunt așteptați la zeci de spectacole și evenimente speciale dedicate lor. Pentru mulți va fi, poate, prima lor întâlnire cu teatrul, de aceea Teen-Fest le oferă ocazia să descopere atât texte cunoscute din dramaturgia clasică, transpuse în cheie regizorală modernă, cât și povești conectate la universul de preocupări ale noii generații.

Și, pentru că indiferent de unde ar veni, adolescenții au o mulțime de lucruri în comun, Teen-Fest se află anul acesta la prima sa ediție internațională. Companii independente din  Franța, Italia și Polonia vor spune poveștile lor despre ce înseamnă să fii adolescent astăzi, sub semnul Teen Attitude.

Duminică, 1 octombrie, semnalele digitalizării răzbat tocmai din Italia, de unde o echipă de tineri artiști din Bologna răstoarnă celebrul silogism cartezian Dubito ergo cogito, transformându-l într-o relatare scenică despre lumea de astăzi, despre un Eu mereu captiv între real și virtual. Spectacolul Digito ergo sum devine, astfel, un manifest incisiv împotriva tendinței societății de astăzi, în care tinerii și nu numai ei, ajung să se identifice cu profilul lor din mediul online, ascunzându-și adevărata identitate în offline.

Joi, 5 octombrie, adolescenții vor face cunoștință cu Octavie, o adolescentă confuză pentru care imaginația devine un refugiu. Trupa franceză Le MèME EnsembLe va spune această poveste scrisă la persoană întâi, într-un spectacol de teatru muzical care abordează deopotrivă problema identității și a procesului de creație artistică, încercând să răspundă la o întrebare esențială a adolescenței: Cum ne putem păstra libertatea de a fi noi înșine atunci când ajungem mari?

Sâmbătă, 7 octombrie, actorii Teatrului Układ Formalny din Polonia vor transforma una dintre cele mai cunoscute povești despre maturizare într-un spectacol despre universul uneori extrem de complicat al adolescenților. Inspirat din romanul Împăratul muștelor de William Golding, spectacolul ALL = GODS IN BLOOD reduce la esență experiența inițiatică a protagoniștilor Ralph, Jack și Tom, care, luptând cu obstacolele de pe insula unde se află captivi, descoperă că, de fapt, adevărata confruntare este cea cu propriile temeri.

 

TEEN-FEST nu înseamnă însă numai spectacole de teatru, ci și multe alte evenimente despre care puteți afla de pe site-ul www.teatrul-excelsior.ro. Tot acolo puteți găsi și programul detaliat al festivalului, iar noutățile se regăsesc pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/Teatrul-Excelsior-Bucuresti-278030202238340/

este cea cu propriile temeri.

 

TEEN-FEST nu înseamnă însă numai spectacole de teatru, ci și multe alte evenimente despre care puteți afla de pe site-ul www.teatrul-excelsior.ro. Tot acolo puteți găsi și programul detaliat al festivalului, iar noutățile se regăsesc pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/Teatrul-Excelsior-Bucuresti-278030202238340/

 

Organizator: Primăria Municipiului București prin Teatrul EXCELSIOR

Parteneri: Ministerul Culturii și Identității Naționale, Guvernul României – Departamentul Centenar, Asociația T.E.T.A., UNITER, ARCUB, Centrul de Teatru Educațional Replika, CINETic UNATC.

Sponsor: Domino’s Pizza.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni