Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

29 martie 2024

Expozitia personala a artistiului Lucian Christian Hamsea, ‘Mirabila Fiinta’


Expoziţia este organizată de Universitatea Transilvania din Braşov, Tiny Griffon Gallery din Nürnberg şi Primăria Municipiului Braşov.Curator: Dr. Cristina Simion, Tiny Griffon  Gallery Nürnberg

În « Mirabila Fiinţă », subiectele devin pur si simplu, dezvoltând o viaţă, o identitate şi o conştiinţă proprii, aparent independente de voinţa artistului, exprimate fiind prin mijloacele limbajului plastic. Nu putem vorbi despre o temă sau o idee de la care să fie dezvoltată prezenta expoziţie, ci despre o colecţie reprezentativă a unor imagini pline de forţă şi marcate de ductul caracteristic lui Hamsea, colecţie care devine propunere a unei noi realități. Preluând elemente ludice ale „Jocului cu mărgele de sticlă” (Herman Hesse), Hamsea conturează pictural « închipuirea vizibilă și ademenitoarea deschidere a porților lumii ideale» , adăugându-i o nouă dimensiune.

 

Lucian Christian Hamsea, născut la Brașov in 1962, plecat ilegal în Occident cu câteva luni înainte de revoluție, a studiat pictura si sculptura la Academia de Belle Arte Nürnberg, a predat pictură şi studii de artă contemporană la Universitatea Erlangen-Nürnberg si la Academia Naționala de Arte Tbilisi, Georgia, al cărei profesor Honoris Causa este. Este co-fondator şi președinte al Academiei Luciana. Lucrările sale sunt in multe colecții publice, între care: Muzeele Vatican, Patrimoniul Național al României prin ambasadele şi consulatele României la Berlin, Sfântul Scaun, München și Accademia di Romania Roma, Muzeul Național Bruckenthal, Muzeul Național al Kârgâzstanului, colecția permanentă Kunsthalle Schweinfurth – Germania, şi în numeroase colecţii particulare din întreaga lume.
Expoziția este deschisă până la data de 5 august la Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania din Braşov (Bd. Eroilor 29, parter).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni