Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

18 aprilie 2024

Reuniunea șefilor de stat și de guvern din cadrul Alianței Nord Atlantice la Bruxelles


Pe data de 25 mai a.c. în Bruxelles (Belgia) a avut loc reuniunea șefilor de stat și de guvern din cadrul Alianței Nord Atlantice. Dimineața secretarul general al N.A.T.O., Jens Stoltenberg a precizat într-un discurs cele două teme majore ale dezbaterilor din cadrul reuniunii: intensificarea rolului N.A.T.O. în lupta împotriva terorismului și o distribuire mai dreaptă a sarcinilor în cadrul Alianței.

A urmat o ceremonie de dezvelire a monumentelor dedicate evenimentelor din septembrie 2001 și articolului 5 și Zidului Berlinului. În Agora Cartierului General al Alianței a avut loc o fotografie de grup a șefilor de stat și de guvern, apoi s-a inaugurat noul Cartier General N.A.T.O.Noul sediu N.A.T.O. va oferi spațiu pentru 1500 de persoane din partea delegațiilor Aliate, 1700 militari și civili internaționali, 800 de angajați din cadrul agențiilor N.A.T.O. și vizitatorii frecvenți, care în prezent ajung la un număr de aproximativ 500 pe zi.

Evenimentul inaugurării a fost urmat de un spectacol aviatic. Consiliul Atlanticului de Nord a ținut un dineu de lucru. În deschiderea acestuia a fost ținut un discurs de către secretarul general al N.A.T.O și de prim-ministrul Belgiei.

Prim-ministrul Canadei , Justin Trudeau a ținut o conferință de presă, și au avut loc de asemenea și alte conferințe de presă susținute de mai mulți șefi de stat și de guvern, printre care și de către președintele României, Klaus Iohannis.

La orele 21.00. secretarul general al N.A.T.O. a ținut o conferință de presă deschisă tuturor reprezentanților media acreditați, aceasta marcând încheierea summitului.

 

Corespondent: Tatomir Ion-Marius

Fotografii: Tatomir Ion-Marius

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni