Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

10 septembrie 2024

Dublă lansare la Palatul Suțu cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor


Muzeul Municipiului București (MMB) a inaugurat la Palatul Suțu expoziția “Mașinile lui Leonardo da Vinci” joi, 18 mai 2017, de Ziua Internaționala a Muzeelor.

Peste 100 de vizitatori au participat la vernisajul desfășurat în prezența reprezentaților organizației ARANEUS din Polonia, cea care a facilitat aducerea exponatelor la București. Expoziția poate fi vizitată până pe 25 septembrie 2017, de marți până duminică, între orele 10:00-18:00 (ultima intrare la 17:30). Pe 20 mai 2017, de Noaptea Muzeelor, între orele 18:00-04:00, accesul va fi gratuit.

Odată cu vernisajul expoziției, Muzeul Municipiului București a lansat revista lunară “Bucureștiul în 5 minute”, publicație care aduce în atenția cititorilor momente din istoria orașului, precum și evenimentele organizate la muzeele și casele memoriale din componența MMB.

Ziua Internațională a Muzeelor este urmată de evenimentul anual Noaptea Muzeelor, unde Muzeul Municipiului București (MMB) organizează în premieră evenimente speciale în toate cele 9 muzee și case memoriale din structura sa sâmbătă, 20 mai 2017, începând cu ora 18:00, cu acces gratuit.

Palatul Suțu, Casa Filipescu-Cesianu și Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” pot fi vizitate până la ora 04:00.

Iubitorii astronomiei vor avea ocazia de a vizita Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, proaspăt renovat, care revine la Noaptea Muzeelor după o perioadă de absență (programul Nopții Muzeelor debutează la ora 20:00).

Casa Filipescu-Cesianu participă anul acesta cu Muzeul Vârstelor, primul muzeu de antropologie urbană din România, inaugurat în decembrie 2016.

Expoziții inedite precum „Mașinile lui Leonardo da Vinci”, „Pinacoteca Bucureştiului – un proiect interbelic”, „Scurtă istorie a revanșei. Duel sau crimă? ” (deschise la Palatul Suțu), „Fraţii Minovici – Pionierat medical și univers spiritual” (Muzeul Nicolae Minovici), „Obiecte preistorice din colecţia Severeanu” sau „Istoria circulației monetare în București și în împrejurimi” (Muzeul George Severeanu) vă oferă o nouă perspectivă culturală și vă introduc în secretele altor timpuri.

Statuile vivante ale Teatrului Masca vor anima spațiile exterioare ale Palatului Suțu, Casei Filipescu-Cesianu, Muzeului Theodor Aman și Muzeului Nicolae Minovici începând de la ora 21.00 până aproape de miezul nopții. În plus, pasionații de istorie vor asista la evenimente de Re-enactment cu Asociația Redescoperă Istoria în curtea Palatului Suțu (18:00 – 24:00).

Concerte și piese de teatru vor îmbogăți experiența de vizitare în cadrul celei mai importante sărbători a muzeelor. Casa Filipescu-Cesianu, de exemplu, va găzdui în gradină, începând cu ora 20:00, un concert de jazz cu Viorica Pintilie, organizat în colaborare cu UCIMR (Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România). Se adaugă concertul de violoncel și chitară cu Adrian Naidin și Adrian Andrei (ora 19:00) și, la 20:45, spectacolul „Anotimpuri” cu actorii Irina Movilă și Marius Bodochi, soprana Mihaela Andrei și chitaristul și compozitorul Adrian Andrei (mansardă).

La Muzeul Victor Babeș se desfășoară, începând cu ora 19:00, concertul „Belles Chansons des Boulevards”, cu Dan Ardelean (pian) şi Diana Tudor (soprană).

Muzeul George Severeanu își întâmpină vizitatorii cu un concert de chitară cu Tudor Anghelescu (ora 19:30) și cu evenimentul „When Violin Meets Guitar” – Horia & Flores (ora 23:00).

Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck găzduiește spectacolul „Nocturne”, cu actrița Irina Movilă, soprana Mihaela Andrei și chitaristul și compozitorul Adrian Andrei (ora 22:30), apoi, la 00:30, un concert de violoncel și chitară cu Adrian Naidin și Adrian Andrei.

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” vă așteaptă la un concert cu Arlinda Morava, soprană și Bucharest Ladies Cvintet (ora 22:00)

Muzeul Nicolae Minovici vă întâmpină cu concertul „Clasici la Muzeu”, susținut începând cu ora 21:00 de Maria Chifu (fagot), Mihaela Pletea (soprană), Olga Podobinschi (pian), Ciprian Ghiță (contrabas) – care apoi vor interpreta o „Noapte romantică” (ora 23:00).

Nu în ultimul rând, Colecția de Artă „Ligia și Pompiliu Macovei” vă așteaptă la ora 22:00 la concertul „Belles Chansons des Boulevards”, cu Dan Ardelean (pian) şi Diana Tudor (soprană).

 

Program de vizitare la Noaptea Muzeelor a unităților Muzeului Municipiului București:

Palatul Suțu: 18:00 – 04:00

Muzeului Theodor Aman: 18:00 – 01:30

Muzeul Victor Babeș: 18:00 – 00:30

Muzeul George Severeanu: 18:00 – 01:30

Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck: 18:00 – 01:30

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”: 20:00 – 04:00

Muzeul Nicolae Minovici: 18:00 – 00:30

Colecția de Artă „Ligia și Pompiliu Macovei”: 18:00 – 00:30

Casa Filipescu-Cesianu: 18:00 – 04:00

 

Programul complet și detalii suplimentare despre Noaptea Muzeelor la Muzeul Municipiului București se pot obține accesând adresa de mai jos:

https://www.muzeulbucurestiului.ro/noaptea-muzeelor.html

 

Contact: media@muzeulbucurestiului.ro, 0786.410.040

 

Detalii despre evenimentele organizate de Muzeul Municipiului București: https://www.muzeulbucurestiului.ro/evenimente.html

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni