Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

20 aprilie 2024

„Romanian Markets Day”, eveniment dedicat atragerii investitorilor străini


Comunicat de Presă

În 17 şi 18 mai 2017, la Londra, a avut loc a doua ediţie a evenimentului „Romanian Markets Day”, organizat de Berenberg şi IEBA Trust, în parteneriat cu Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

 

Evenimentul îşi propune atragerea investitorilor străini interesaţi de ţara noastră şi de oportunităţile de business pe care climatul economic favorabil al României le poate oferi.

 

Astfel, reprezentanţi ai companiilor cu capital românesc şi străin, ai instituţiilor financiare internaţionale, oficiali guvernamentali, brokeri, bancheri şi investitori privaţi au avut ocazia să discute deschis despre perspectivele economice ale României, cadrul fiscal, viitoarele listări la bursa de valori a unor pachete de acţiuni deţinute de statul român, cât şi despre influenţele externe, posibile ameninţări asupra deficitului bugetar şi a resurselor financiare ale statului.

 

„Dincolo de situaţia macroeconomică favorabilă de care ţara noastră se bucură, mai important este faptul că ne aflăm într-o perioadă de stabilitate şi oportunitate politică, ceea ce ne oferă un avantaj în plus faţă de competitorii noştri regionali. Avem toate premisele să ducem la bună înfăptuire proiectele şi măsurile pe care Guvernul şi le-a asumat în mandatul său, şi un alt aspect pe care vreau să-l luaţi în calcul în analizele dumneavoastră este angajamentul ferm pe care România îl are faţă de apartenenţa sa şi rolul său în comunitatea europeană”, a declarat Dan Mihalache, Ambasadorul României la Londra.

 

Eforturile susţinute din ultimii ani pe care România le-a făcut în parcursul dezvoltării economice şi de reformare a administraţiei publice au fost recunoscute şi de partea străină, poziţionându-ne astfel ca ţara cu cel mai accelerat ritm de creştere economică din Europa.

 

Față de prima edițe a evenimentului, din 2016, în acest an, numărul companiilor participante a fost aproape dublu, semn al apetitului crescut din partea investitorilor pentru România.  Din partea delegației române au făcut parte şi Daniel Dăianu, membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României, alături de Attila Gyorgy, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Finanţelor Publice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni