Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

24 aprilie 2024

ZIUA ROMÂNIEI PE BROADWAY NEW YORK 2017


ICR New York susţine, şi în acest an, Festivalul Ziua României pe Broadway
(Romania Day on Broadway) – http://romaniabroadway.com/.

Cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Ziua României pe Broadway va avea loc duminică, 14 mai 2017, în New York, pe Broadway (între Liberty Street şi Battery Park / Bowling Green Plaza). Orele între care se va desfăşura evenimentul: 10:00 AM – 5:00 PM. Evenimentul este realizat împreună cu Fundaţia non-profit ZIUA USA (condusă de domnul Ştefan Minovici).

Pe scena festivalului, vor lua cuvântul: doamna Ioana Gabriela Costache — consul general al României la New York, şi doamna Mihaela Istrate, care va transmite un mesaj din partea ICR adresat participanţilor, români şi americani, la acest eveniment de tradiţie al comunităţii româno-americane din New York şi zonele învecinate. Ca în fiecare an, festivalul va fi dedicat valorilor şi tradiţiilor culturale româneşti. Sunt invitaţi artişti, dansatori, muzicieni şi mesteşugari din diverse zone ale ţării noastre.

În cadrul acestui festival de mare vizibilitate, în inima Manhattan-ului, Festivalul Ziua României pe Broadway, împreună cu ICR New York, va prezenta publicului american şi internaţional spectacolul de dans tradiţional românesc susţinut de opt căluşari din cadrul Ansamblului folcloric “Maria Tănase”, din Craiova. De asemenea, pe scenă vor mai evolua: Valeria Arnăutu, Gheorghe Gheorghiu, George Rotaru, Branduşa Covalciuc, Ciprian Cocalia, Grupul Banatul, Roadrunners, Cosmina Badea, Abigail Budac, Ionela Bangala, Beatrice Andrei, Viorica Elen Onuţ şi designerul Ionela Bran.

Mai bine de 25.000 persoane sunt aşteptate să participe la festival, într-un cadru autentic românesc, dar şi într-una din cele mai frecventate zone ale metropolei americane, care atrage un număr imens de turişti din toată lumea.

Despre Ansamblul folcloric “Maria Tănase”:

Constituit, în 1992, ca un continuator al marelui ansamblu “Nicolae Bălcescu”, din Craiova, în intenţia de a da o expresie scenică diversităţii folclorului oltenesc şi, în acelaşi timp, folclorului din toate zonele României, ansamblul folcloric “Maria Tănase”(http://www.ansamblulmariatanase.ro) a obţinut, de-a lungul anilor, un binemeritat succes şi renume atât în ţară, cât şi în străinătate.

Transpunerea în scenă, cu cea mai mare grijă, a jocurilor tradiţionale şi promovarea cu consecvenţă a cântecului popular autentic au făcut din Ansamblul folcloric “Maria Tănase” unul dintre cele mai reprezentative şi valoroase colective artistice ale genului din România.

Coregrafia a fost semnată, pe rând, de maestrul Marin Badea, maestrul Puiu Vasilescu, iar apoi de coregraful Marin Stîrcu, a căror experienţă a fost preluată de valorosul maestru de dans, Ionel Garoafă, care conduce secţia de balet, formată din 22 de dansatori, cu un profesionalism aparte, dintre care opt căluşari vor veni la New York, la evenimentul menţionat.

Valoarea Ansamblului folcloric “Maria Tănase” a fost recompensată la festivalurile naţionale, dar şi internaţionale (Grecia, Egipt, Franţa, Italia, Germania, Spania, Bulgaria, Iugoslavia, Turcia şi Iran).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni