Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

25 aprilie 2024

Izolați în România // Proiecție de film // 11 aprilie


11 aprilie 2017, ora 19, la Cinema Muzeul Țăranului

Muzeul Național al Țăranului Român

 

 

Privim și vorbim. Pentru că și ei sunt România.

 

 

Acum un an urcam prima potecă și eram doi: cameramanul Marius Danci și reporterul Dite Dinesz. Azi suntem 120, oameni care ne-am întâlnit la capătul a zeci de poteci din Alba, Maramureș, Suceava, Năsăud, Caraș, Mehedinți, Tulcea, Vrancea, Neamț, Harghita.

Oameni care nu s-au întâlnit niciodată, dar au ceva în comun: trăiesc singuri cu aceleași rosturi ca acum 100 de ani în mijlocul unor păduri.

 

Izolați din România este o serie de 12 reportaje filmate în fiecare lună a anului 2016.

 

Prima serie Izolați în România a fost filmată și difuzată pe TVR 1 acum 10 ani, în 2006. S-a schimbat ceva în pădurile unde sunt casele lor? A mai urcat cineva poteca în afară de noi? Au școli, medic, magazin? Copiii lor merg și acum singuri prin pădure la școală? Cine sunt de fapt izolați în România? O categorie socială care plătește impozite în schimbul unor poteci. Tăcuți și puternici, nu mai așteaptă nimic de la noi. Se vor bucura, însă, să se vadă la televizor. În minutele acelea vor ști că și ei sunt România.

 

Iar pentru mine, ca reporter, Izolați în România m-a adus într-o stare ce m-a răscolit pe fiecare potecă și m-a urmărit până când am ajuns acasă. M-am simțit când neputincioasă, când fericită, când îngrijorată pentru ei. Pădurile lor mi-au făcut bine, înțelegând din fiecare gest și cuvânt care e sensul omului pe pământ. (Dite Dinesz)

 

Te invit la o primă vizionare Izolați în România, marți, 11 aprilie 2017, ora 19, Cinema Muzeul Țăranului.

 

 

Un proiect susținut de Muzeul Național al Țăranului Român, în parteneriat cu TVR.

colaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni