Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

29 martie 2024

Expoziție personală Mihai Sârbulescu


Eveniment în cadrul Proiectul Cultural Contemporanii, 13 martie 2017

Avem plăcerea să vă anunțăm că luni, 13 martie 2017, orele 19.00, va avea loc, în sala Theodor Pallady a Bibliotecii Academiei Române (Calea Victoriei nr. 125), deschiderea expoziției personale a pictorului Mihai Sârbulescu.

Expoziția va cuprinde un fond de aproximativ douăzeci și cinci de lucrări ce aparțin celor  patru genuri ale  picturii: compoziție, peisaj, portret și natură moartă, ce sunt rezultante ale unor perioade relevante de meditație și consum artistic.

Evenimentul expozițional este menit să celebreze faptul că, anul acesta,  Mihai Sârbulescu  împlinit 60 de ani, dintre care o bună parte pictorul și i-a petrecut jucând pariul cel mare al creației în domeniul artei plastice.

În deschidere vor lua cuvântul: Sever Voinescu, Cătălina Macovei și Maria Pașc.

Accesul este liber.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 13-24 martie 2017, în timpul programului Bibliotecii Academiei Române, de luni până vineri, între orele 10:00 și 16:00.

 

„Pictura pe care o oferă Mihai Sârbulescu este eminamente dramatică. Se desprinde o anumita încrâncenare din ea. Nu o data i-a intrigat pe cei mai apropiați lui prin ceea ce face, încercând mereu să iasă din propriile-i canoane, dar tocmai prin aceasta rămânând el însuși. N-am mai văzut om mai fascinat de materie și preocupat de prelucrarea ei, păstrătoare întru transfigurare, în pictura, dar pe de alta parte, un om atât de desprins de cele materiale în cele ce au ele perisabil. Este un pictor de factură wagneriană. Pictura lui, atât de ampla și densă în simfonismul ei, îți dă nu o dată, un sentiment de inconfort, iți cere un efort intelectual peste încercările obișnuite la majoritatea pictorilor. În felul acesta, orice lâncezeala spirituala devine imposibilă în fața pânzelor sale. A-ți spune ca îți plac, pare o judecată copilărească inadecvată în cazul lor. Nu „a plăcea” este calitatea lor principala, ci declanșarea mișcărilor de cuget, amorsarea dialogului interior, problematizarea propriei condiții. Timpul pare să te izbească cu valuri grele, stârnite de teribile furtuni interioare, din pictura lui. Zilele senine, cu mare calmă, nu lipsesc nici ele, arătând că starea de pictură îi poate aduce și clipe de supremă bucurie în viață. Bucuria dată de pictura lui Mihai Sârbulescu este eminamente dramatică”.

 

Costion Nicolescu

 

________________________________

Proiectul Cultural Contemporanii, un proiect al Asociației Făuritori, își propune valorizarea culturii românești actuale prin favorizarea și promovarea actului de creație, abordate într-o perspectiva unitară cu făuritorul de artă. Are ca obiective principale inițierea și derularea de programe artistice, socioculturale, pentru educarea sensibilității estetice a publicului larg.

contemporanii_mihai_sarbulescu_pt_maria_pasc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni