Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

26 aprilie 2024

Concertul Punți peste inimi de Maria Gheorghiu de Ziua Națională a României la Luxemburg


Institutul Cultural Român Bruxelles și Ambasada României în Marele Ducat al Luxemburgului organizează recitalul de muzică folk Punți peste inimi, susţinut de Maria Gheorghiu, cu ocazia Zilei Naţionale a României, marți, 29 noiembrie, ora 17:00, la Abaţia Neimënster din Luxemburg.

Programul muzical conţine cântece reprezentative din repertoriul folk al artistei – Punți înghețate, Floare de vârtej, Curcubeu, Fluturi, Poveste simplă , fragmente din spectacolul Sub zodia Mariei – Ave Maria, Inimă de la Balcic, Scrisoare din Basarabia, Lume,lume, Strigăt, Până când nu te iubeam, Marie și Mărioară, cât și cântece interpretate în premieră, din noul album Câmp de lavandă. Seara va fi completată cu piese din repertoriul internațional și colinde de sărbători.

„Spectacolul meu dedicat Zilei României este un spectacol în care se simt puternic amprenta sufletului românesc, pe care il prețuiesc și îl apăr cu toată ființa mea, dar și integrarea muzicală în marea familie europeană. Participarea la Ziua României, organizată la Luxemburg, reprezintă o mare onoare și bucurie, iar aceste sentimente mă încearcă de fiecare dată când reprezint, prin cântec, România”, mărturisește artista pentru ICR Bruxelles.

Interpreta de muzică folk Maria Gheorghiu (n.1963, Reșița) a urmat Școala de Muzică din orașul natal și a studiat oboiul, pianul şi vioara. În 1993 a fost laureata festivalului național de muzică folk Om bun, eveniment de traduție al scenei muzicale românesti, înființat în 1990, care anual reunește cei mai cunoscuți interpreți de folk din România: Alexandru Andrieș, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Marius Bațu, Emeric Imre, Ada Milea, Cătalin Stepa, Victor Socaciu, Vali Șerban, Vasile Șeicaru, Mircea Vintilă ș.a. În 1999 Maria Gheorghiu lansează primul album, Floare de vârtej, pe versuri de Nichita Stănescu şi Ana Blandiana.

Mentorul Mariei Gheorghiu a fost regretatul muzician și compozitor folk-rock Valeriu Sterian.

Concertul Punți peste inimi va fi itinerat la Bruxelles, în colaborare cu asociația belgo-română Arthis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni