Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

28 martie 2024

Think Green – Cum putem beneficia de energia solară în casele noastre


Think Green – Cum putem beneficia de energia solară în casele noastre

București, 9 noiembrie 2016 – Publicația Think Outside the Box și Asociația SNK vă invită la conferința “Think Green – Cum putem beneficia de energia solară în casele noastre”, o discuție necesară despre accesul la energie curată într-o lume poluată. Întâlnirea are loc marți, 15 noiembrie, de la ora 19, la Seneca AntiCafe, str. Arh. Ion Mincu, nr. 1.


Legislația anevoioasă din domeniu descurajează inițiativele de instalare a sistemelor de energie solară în case și birouri, birocrația atingând uneori limita absurdului. Cei care au încercat au avut de așteptat chiar și doi ani pentru a se racorda la rețeaua electrică și au avut nevoie de aprobări chiar și de la autoritățile din domeniul sanitar.
În acest context, încercăm să răspundem la întrebarea “Cum putem beneficia de energia solară în casele noastre” împreună cu oameni care au avut curajul să înfrunte reglementările greoaie și chiar absurde în domeniu.
Invitați
Lucian Popescu / ProWatt, producător casnic de energie, prima persoană fizică din România care s-a racordat la rețeaua electrică.
Marius Ienculescu / Greenitiative, a instalat panouri solare pe sediul asociației, printr-un sistem care îl scutește de racordarea la rețea.
Dan Mărgineanu / inginer, încearcă de un an să obțină de la ANRE acordul de a se racorda la rețeaua electrică cu plată compensatorie.
Mihai Toader-Paști / EfdN, membru al echipei care a participat la competiția internațională Solar Dechatlon, cu proiectul Prispa (casă solară).
Levente Toth / Solar Switch, companie de soluții în instalarea și racordarea sistemelor solare.

Conferința face parte din proiectul Think Green derulat de Think Outside the Box în parteneriat cu Asociația SNK și susținut de RFI România. Proiectul înseamnă o serie de articole tematice care își propun să documenteze tranziția României de la energia bazată pe cărbuni la energia verde. Seria tematică poate fi consultată aici.

Pentru mai multe informații contactați:
Roxana Bucată / editor coordonator TotB / 0722 566 276 / roxana.bucata@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni