Despre lansarea albumului de bandă desenată „Păşunile de AUR”
10 noiembrie 2016
Sâmbătă 5 noiembrie la orele dimineţii s-a dat „startul” lansării albumului de bandă desenată „Păşunile de AUR”. Copilaşi curioşi de noile benzi desenate, adulţi deja fani înrăiţi, toţi au dat năvală pe uşa librăriei Mihai Eminescu din Piaţa Universităţii.
Un proiect „Legendele Dacilor”, prima bandă desenată din România cu subiect istoric în care personajele sunt animale, albumul „Păşunile de AUR” ne transportă în vremea când regele Cerbal şi împăratul Taurian cutreierau câmpiile, iar în armate luptau animale dintre cele mai neînfricate. Este o poveste în care Decebal şi Traian prind viaţă înfruntându-se încă odată, în grafica lui Mihai I. Grăjdeanu, textul Mădălinei Corina Diaconu şi versurile create de Daniel Roxin.
Atâta istorie într-o bandă desenată mi-am spus şi m-am aşezat pe un scaun ascultând legendele spuse copiilor. Convingerea şi dedicaţia din vocea povestitorului m-au făcut să zbor pe teritoriile daco-romane.
Luptam împreună cu Decebal şi simţeam disperarea din inima Dochiei care se ruga să nu devină soţia lui Traian. Apoi eram la muntele Ceahlău şi priveam pe prinţesa Dochia prefăcându-se în stâncă, după propria-i dorinţă.
După această călătorie imaginară cei mici au fost invitaţi la un atelier de bandă desenată împreună cu autorul.
Consider că nu ar trebui să lăsăm istoria acestei ţări să fie uitată, promovând din ce în ce mai mult tot ce ţine de cultură. Prin aceste evenimente care sprijină informarea tineretului despre naşterea acestui popor şi cu ajutorul unor oameni care îşi împărtăşesc pasiunile pentru a duce cultura mai departe, se aprofundează cunoştinţele copiilor din ziua de azi.
Astfel, vă invit să răsfoiţi acest album de bandă desenată, pentru a descoperi împreună cu unii dintre cei mai mari împăraţi ai legendelor daco-romane istoria poporului român.
MARIA MAJURU