Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

19 aprilie 2024

ECOWEEK Bucureşti 2016


afis-ecoweek-web

ECOWEEK este un eveniment internaţional iniţiat în 2005 în Grecia [http://ecoweek.org/] şi cuprinde conferinţe şi workshop-uri pe tema ecologiei, sustenabilităţii şi proiectării durabile.
ECOWEEK este dedicat studenţilor şi tinerilor profesionişti din domeniul arhitecturii, peisagisticii, urbanismului, design-ului şi domeniilor conexe – sociologie, psihologie, comunicare şi media, precum şi tuturor celor care doresc să se implice activ în elaborarea de proiecte sustenabile şi modele urbane ecologice pentru o viaţă echilibrată în oraş.

 

Sub egida ECOWEEK au fost organizate până în prezent 27 de conferinţe internaţionale şi mai mult de 200 de ateliere de proiectare durabilă în 23 de oraşe din întreaga lume (printre care enumerăm: Atena, Tel Aviv, Londra, Roma, Milano, Copenhaga, Belgrad etc.) la care au participat mai mult de 4.000 de studenţi şi tineri profesionişti.
De asemenea, ECOWEEK a organizat numeroase expoziţii pe teme ecologice, prelegeri, mese rotunde, eco-festivaluri, activităţi de educaţie informală pentru publicul larg, proiecţii de film în mai mult de 50 de şcoli publice, şi 2 concursuri internaţionale pentru tineri designeri.

 

În acest an, în perioada 23 – 29 octombrie 2016, în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism ”Ion Mincu”, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti şi comunitatea internaţională ECOWEEK, Asociaţia UniverCity organizează workshop-ul ECOWEEK Bucureşti 2016.
Evenimentul va cuprinde două conferinţe şi trei workshop-uri:
Workshop W1: „Grădini care vindecă”

Tema: amenajarea curţilor Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Bucureşti pentru o cât mai grabnică recuperare a pacienţilor prin calităţile curative ale naturii.

Obiectiv: o propunere de organizare a spaţiului verde dintre pavilioanele spitalului, amenajarea unor trasee de promenade recuperatorii, a spaţiilor de relaxare şi amenajarea peisageră a spaţiului verde şi a curţilor interioare. Ulterior evenimentului, Asociaţia UniverCity îşi propune materializarea acestui proiect.
Workshop W2: „Parcul Natural Văcăreşti”

Tema:  amenajarea traseelor de vizitare din Parcul Natural Văcăreşti folosind „arhitectura vie”.

Obiectiv: continuarea proiectelor deja existente prin realizarea unor proiecte de „arhitectură vie” pentru pavilioane, pasarele, pergole etc.
Workshop W3: „Grădini productive”

Tema:  agricultura urbană şi, în mod concret, amenajarea unor grădini de producţie agricolă în spaţiile neamenajate din cartierele bucureştene.

Obiectiv: un proiect de amenajare a unei grădini productive – modul pilot (terenul va fi pus la dispoziţie de Primăria Sectorului 3) şi a a unui „Ghid de bună practică în agricultura urbană”.

 

Programul evenimentului va fi următorul:

 

ZIUA 1: Duminică – 23 Octombrie      10.30 – 14.30 Deschiderea evenimentului

Tur cu bicicleta la situri şi vizitarea oraşului

 

ZIUA 2: Luni – 24 Octombrie               10.30 – 14.30 Deschidere şi conferinţe prezentare tematică:

Arh. Radu Negulescu, Conf. Dr. arh. Cerasella Crăciun, Lect. Dr. urb. Andreea Popa, Dr. urb. peisag. Andreea Bunea, Dr. urb. Andreea Acasandre

14.30 – 18.30 Workshop-uri

 

ZIUA 3: Marţi – 25 Octombrie                        10.30 – 18.30 Workshop-uri

 

ZIUA 4: Miercuri – 26 Octombrie       10.30 – 18.30 Workshop-uri

18.30 – 20.30 Seară de film: „Bacalaureat” – Cristian Mungiu

 

ZIUA 5: Joi – 27 Octombrie                 10.30 – 14.30 Conferinţe invitaţi workshop-uri:

Arh. Enric Massip-Bosch (Barcelona), Peisag. Bernadette Mercx (Basel), Prof. Dr. Liviu Chelcea (Bucureşti), Arh. Paul de Graaf (Rotterdam)

14.30 – 18.30 Workshop-uri

 

ZIUA 6: Vineri – 28 Octombrie                        10.30 – 18.30 Workshop-uri

 

ZIUA 7: Sâmbătă – 29 Octombrie       10.30 – 12.30 Prezentarea lucrărilor şi proiectelor

Închiderea evenimentului

 

Conferinţele se vor desfăşura în cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” la „Galeria Arhitecților Creatori de Patrimoniu”, iar atelierele în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti şi Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti.
Mai multe detalii găsiţi pe

 

 

Radu Negulescu,

Asociaţia UniverCity | Strada Tudor Arghezi nr. 22, Parter, Sector 2, 021198, Bucureşti

telefon/fax 021.367.00.41 | mobil 0722.814.490 | radu@ecoweek.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni