Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

29 mai 2024

Ghenie, de la Londra la Bucureşti


Ghenie, de la Londra la Bucureşti

Cel mai aşteptat eveniment al sezonului – Licitaţia de Toamnă – Top 100 mari maeştri ai artei româneşti –va aduce în prim-planul pieţei de artă un contemporan de acum celebru: Adrian Ghenie. Pictorul român a cucerit Londra pe 6 octombrie cu ocazia unei licitaţii organizate de celebra Casă Christie’s, o lucrare de-a sa fiind adjudecată pentru extraordinara sumă de 7,109,000 ₤.
Şansă unică pentru bucureşteni. Licitaţia de Toamnă va aduce în atenţia participanţilor opere unice ale unor artişti celebri, de la clasicul Nicolae Grigorescu până la cel mai performant pictor contemporan, Adrian Ghenie. Artmark invită toţi pasionaţii de artă, colecţionari ori simpli consumatori să ia parte la acest eveniment marţi, 25 octombrie 2016, ora 20:00, la Athénée Palace Hilton.
La numai 39 de ani, Adrian Ghenie e pe lista scurtă a celor mai mari case de licitaţii din lume, iar lucrările sale sunt achiziționate și expuse de cele mai mari si cunoscute muzee.Cel mai recent record înregistrat de opera lui Ghenie a avut loc cu câteva zile în urmă, ladata de 6 octombrie 2016, cu ocazia unei licitaţii londoneze,una dintre cele două lucrări participante, “Nickelodeon”fiind adjudecată pentru 7,109,000 lire sterline.

 

Adrian Ghenie va fi prezent în Licitaţia de Toamnă a casei Artmark,dedicată unui top al 100 artiști români cel mai bine tranzacționați în piața românească ori în cea internațională, de la clasicii Grigorescu și Aman, la modernii Tonitza și Șirato, până la arta contemporană reprezentată de Țuculescu, Paul Neagu, Bernea ori Ghenie.O superbă lucrare semnată de Ghenie, din prima perioadă de maturitate stilistică a artistului, intitulată „Christ”,are o valoare estimativă conservatoare, adaptată stadiului de dezvoltare a pieţei româneşti de artă, fiind cuprinsă în intervalul 12,000 – 18,000 €.
Alte nume celebre ale plasticii româneşti vor constitui surpriza adusă de către evenimentul Top 100 MariMaeştri ai Artei Româneşti. Acesta va avea loc marţi, 25 octombrie 2016, ora 20:00, la Athénée Palace Hilton.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.artmark.ro. Persoană de contact: Valeriu Sângeorzan, Tel.: 021 210 30 16, Mobil: 0757 056 109

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni