Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

19 aprilie 2024

Conferință de presă prilejuită de întoarcerea expoziției „Comorile României”


Comunicat de presa

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) organizează joi, 25 august 2016, ora 11:00, în sala Lapidarium, o conferință de presă cu prilejul întoarcerii în țară a expoziției-eveniment „Comorile României”. Acest amplu proiect expozițional a fost prezentat în Republica Populară Chineză, la Beijing și Chengdu, între 28 ianuarie și 5 august 2016.

Conferința de presă se va desfășura în prezența doamnei Corina Șuteu – Ministrul Culturii, a unui reprezentant al Ministerul Afacerilor Externe, a domnului Yan Jianwu – Consilierul Cultural al Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, a unui reprezentant al Jandarmeriei Române, a doamnei Ruxandra Ileana Theodorescu – Comisar General al expoziției „Comorile României”, a domnului Ciprian Popescu – Special Services Manager al TNT Romania, a domnului Tudor Chiriac – Director General al Transglobus Art Services, a domnului dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu – Manager al MNIR, și a domnului dr. Cornel Constantin Ilie – Director Adjunct al MNIR.

În cadrul proiectului, coordonat de Muzeul Național de Istorie a României și Muzeul Național de Artă al României, și organizat în parteneriat cu 31 de muzee din România, au fost prezentate 445 de piese excepționale de patrimoniu – creații ale marilor civilizații neolitice, din epoca bronzului și fierului, geto-dacice și romane, precum și ale culturii medievale și pre-moderne românești, multe dintre ele unice în lume, constituind adevărate comori universale.

Foto MNIR_Marius Amarie_2
La Muzeul Național al Chinei din Beijing, între 28 ianuarie și 8 mai, expoziția a fost admirată de 110.000 persoane, iar la Muzeul Provinciei Sichuan din Chengdu a adunat 180.000 de vizitatori în intervalul 5 iunie – 5 august.

Mulțumirile noastre se îndreaptă către colegii din Muzeul Național de Istorie a României, din Muzeul Național de Artă al României și din toate muzeele românești angrenate în organizarea acestei expoziții-eveniment pentru seriozitatea și devotamentul cu care s-au angajat în realizarea acestui mare și complex proiect cultural.

Ne exprimăm gratitudinea față de dăruirea și profesionalismul E.S. Dl. Lazăr Comănescu, Ministrul Afacerilor Externe, sub a cărui îndrumare reprezentanții ministerului au depus eforturi neîntrerupte și impresionante pentru concretizarea expoziției. Valoarea colaborării dintre Ministerul Afacerilor Externe și Muzeul Național de Istorie a României a fost vizibilă și esențială pentru succesul proiectului pe întreaga sa durată: de la semnarea primelor documente oficiale ce transformau ideea acestei expoziții în realitate și până la reîntoarcerea Comorilor României în țară.

Adresăm mulțumiri membrilor echipei din Centrala Ministerului Afacerilor Externe de la București, a căror determinare în susținerea acestui proiect a fost de neclintit și a avut un rol deosebit de important în organizarea expoziției: dl. secretar general Sorin Moise, dna. director Mirela Grecu, Direcţia Diplomaţie Publică, Culturală şi Ştiinţifică, dl. director general Bogdan Stănescu, Departamentul Consular, dl. director Radu Florea, Direcția Relații Consulare, și personalul de la Serviciul Survoluri – Departamentul Consular.

Deopotrivă, mulțumirile noastre se îndreaptă către Ambasada României în Republica Populară Chineză, reprezentată de E.S. Dl. Ambasador Doru-Romulus Costea, dl. consilier cultural Adrian Lupeanu și dl. consul Gabriel Tufeanu, precum și către Ambasada României în Emiratele Arabe Unite, reprezentată de E.S. Dl. Ambasador Adrian Măcelaru și dl. consul Bogdan Geantă.

Mulțumim, totodată, tuturor instituțiilor implicate în organizarea și desfășurarea proiectului expozițional „Comorile României”: Jandarmeria Română, TNT Romania, Transglobus Art Services, Art Exhibitions China, State Administration of Cultural Heritage, Huaxie International Fine Art Freight Services Co., Ltd., Muzeul Național al Chinei din Beijing, Muzeul Provinciei Sichuan din Chengdu și Omniasig.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni