Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

28 martie 2024

Satele Unite ale Maramureșului


Drumul Lung spre Cimitirul Vesel, ediția a șaptea, 14 – 21 august 2016

Scopul acestui proiect este călăuzirea tinerilor din mediul urban într-o călătorie plăcută și sănătoasă către propriile lor obârșii/origini/rădăcini.

Asociația Interculturală de Tradiții, prin fondatorul acesteia, Peter Hurley, organizează cea de-a șaptea ediție a proiectului Drumul Lung spre Cimitirul Vesel, în perioada 14 – 21 august 2016. Sunt pregătite o serie de interacțiuni, micro – călătorii concepute pentru persoanele cu interese diferite și specifice, conectate la un scop comun: descoperirea și aprecierea culturii satului tradițional viu.

Afis DLCV 2016

Drumul Lung spre Cimitirul Vesel, ediția a șaptea, prezintă conceptul Satele Unite ale Maramureșului, cu patru componente:

1. Festivalul Satelor – microevenimente, 14 – 20 august 2016
63 de sate din Țara Maramureșului, fiecare cu câte un microeveniment, fără microfon, fără stație de sonorizare, autentic, despre oameni, obiceiuri și viața satului. O vizită cu căruța o stâna de oi, un recital la biserică, o șezătoare, o vizită la un meșter popular, etc. Fiecare micro eveniment se regăsește pe harta comorilor vii, realizată în cadrul festivalului.

2. Școala de Vară ”Mos Pupăză” – ateliere, 14 – 20 august 2016
În onoarea lui Petru Godja, supranumit Moș Pupăză, în satul natal Valea Stejarului, inaugurăm în acest an Școala de vară ”Moș Pupăză”, un proiect pedagogic de transmitere și prețuire a tradițiior strămoșești, de explorare a aspectelor specifice vieții de zi cu zi din satul tradițional. O săptămână de ateliere și seminarii, de punere în practica a tradițiilor vii – lemn, țesut, muzică, dans, munca în gospodărie țărănească.

3. Sus pe Bradova – concerte, 17 – 20 august 2016
Patru seri de concerte amplificate, pe o scenă într-un amfiteatru natural, Sus pe Bradova, în Bârsana, cu o priveliște fabuloasă, pe iarba proaspăt cosită, sub lună plină!

17 august – Nicu Covaci & Archaic Rock – în deschidere Adhoc (de unde am pornit!)
18 august – “Subcarpați sub lună plină” – în deschidere Legendarul Mircea Florian & DJ Vasile și multi – instrumentistul Andrei Dinescu (unde am ajuns!)
19 august – Grupul Iza și invitații lor (cum petrecem!)
20 august – Grigore Leșe și invitații săi (cine suntem!)

Scena se va deschide în fiecare seara la ora 19:00 cu program de muzică tradițională, urmat de concertele anunțate. În fiecare seară, încheierea concertelor va fi după miezul nopții.

4. Reuniunea satelor la Săpânța, 21 august 2016
Toate cele 63 de sate din Țara Maramureșului sunt invitate. Toți cei care doresc să se bucure de o zi de sărbătoare autentică maramureșeană sunt invitați. Organizăm o petrecere neconvențională în jurul Cimitirului Vesel, o zi în care poate fi vizitat întregul Maramureș istoric acolo, în Săpânța. Deschidere oficială Reuniunea satelor – ora 15:30.

Web: www.drumullung.ro
E-mail:contact@drumullung.ro

Peter Hurley

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni