Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

25 aprilie 2024

Centrul de vizitare din Cincşor – poartă de intrare în destinaţia Colinele Transilvaniei


Satul Cincşor din judeţul Braşov, aflat aproape de râul Olt, va deveni din iunie 2016 una din porţile de intrare în ”povestea” Colinelor Transilvaniei, prin deschiderea primului centru de vizitare al destinaţiei, eveniment ce va avea loc în 25-26 iunie 2016.

Acest mini-muzeu care foloseşte metode moderne de comunicare şi interacţionare cu publicul, pentru a face cunoscute atracţiile unei destinaţii, oferă informații turistice utile, despre locuri, puncte, activităţi şi evenimente de interes.

De asemenea, îşi propune să înveţe şi să sensibilizeze vizitatorii în legătură cu particularităţile locale. De aceea, pe lângă materialele de informare pe care le găsim într-un centru de informare clasic, un centru de vizitare spune o poveste, cu ajutorul scenografiei, al imaginii, al sunetului, al simţului tactil sau al jocului de rol.

Rolul unui astfel de centru într-o arie protejată, un sit Natura 2000 cum este cazul Colinelor Transilvaniei, este de a educa, a informa şi a sensibiliza vizitatorii în legătură cu biodiversitatea şi cu elementele specifice zonei (habitate de plante şi animale, specii protejate, etc.) – de ce sunt ele importante, pericole ce le ameninţă, cum pot fi ocrotite, etc.

Tema principală, „Simte natura şi trăieşte povestea în Colinele Transilvaniei”, invită vizitatorul ”să călătorească”, pornind de la una dintre vedetele specifice destinaţiei, acvila ţipătoare mică, și să ia parte la mici lecţii interactive de biodiversitate şi protecţie a naturii. Pe parcursul vizitei sale, turistul află legătura strânsă dintre natură şi locuitori, dar şi cum se reflectă aceasta în cultura locală, în tradiţii, în meşteşuguri sau în poveştile oamenilor de aici.

Spaţiul expoziţional şi de animare, foloseşte mai multe tipuri de instrumente pentru promovarea patrimoniului natural şi cultural: mobilier şi decoraţiuni,  imagini, module interactive, zgomote şi sunete, proiecţii şi machete pentru crearea unei experienţe deosebite pentru turist.

CINCSOR

Elementul de noutate adus în destinaţie de acest centru este importanţa acordată educaţiei, în special a educaţiei tinerei generaţii. Astfel, aici va funcţiona un atelier de educaţie ocupaţională destinat copiilor, unde cei mici pot descoperi de ce trebuie să fie mândri de locurile natale, dar pot învăţa şi tainele meşteşugurilor tradiţionale.

 

Tot aici vizitatorul poate afla şi unde poate dormi, unde poate mânca bine şi sănatos, la ce evenimente poate participa, cum poate ajunge în locurile pe care doreşte să le vadă, ce poate face în Cincşor sau în toată destinaţia Colinele Transilvaniei.

(comunicat de presa – zilesinopti.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni