Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

21 iunie 2024

Ziua Universală a Iei 2016


Pe 24 iunie 2016, vom sărbători, pentru a patra oară consecutiv, Ziua Universală a Iei, o celebrare a IEI şi a cămăşii tradiţionale, oriunde s-ar afla pe Planetă.
IA este o adevărată matrice culturală, un simbol al identităţii şi creativităţii spaţiului românesc, care dăinuie din timpuri străvechi.

Ziua Iei este sarbatorită odată cu Sânzienele şi Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, în apropierea datei Solstiţiului de Vară în emisfera nordică, ce marchează debutul verii astronomice.
În România, în acest an, Ziua Iei coincide cu ultima zi de şcoală. 🙂

Ziua Universală a Iei a fost iniţiată de comunitatea La Blouse Roumaine pe 7 ianuarie 2013 şi a devenit în scurt timp un eveniment global, sărbătorit pe 6 continente, în peste 50 de ţări.

Pe 24 iunie 2015, Ziua Universală a Iei a fost recunoscută oficial de Primăria Washington DC, graţiei iniţiativei lui Bogdan Banu.

Vă mulţumim pentru tot ce am creat împreună până acum! Sânzienele vă invită să îmbrăcaţi Planeta în IE şi în 2016!

ziuaiei

CUM SĂRBĂTORIM ZIUA IEI

Purtăm o IE, o cămaşă, un costum tradiţional sau un element de design identitar. Dacă nu avem niciun astfel de obiect vestimentar, putem să ne îmbrăcăm în alb (cămaşă, tricou, rochie) cu promisiunea ca, până la ediţia următoare a Zilei Iei, să avem cel puţin o IE sau o cămaşă tradiţională românească.

Ne fotografiem, surprindem bucuria momentului şi frumuseţea locurilor în care ne aflăm. Punem imaginile pe Facebook, Instagram sau Twitter cu hashtagul #ZiuaIei2016 #lablouseroumaine #RomanianBlouse #IAday2016 , indicând locaţia unde au fost realizate.
Anul acesta vom realiza împreună primul film al Zilei Universale a Iei şi al verii româneşti. Urmăriţi pagina noastră de Facebook pentru detalii. 🙂

Suntem liberi să organizăm evenimente aşa cum dorim, în spiritul comunităţii din care facem parte sau pe care o putem crea cu această ocazie. Să avem inspiraţie! Să trăim cu adevărat sărbătoarea IEI şi a Sânzienelor. ♥

Vă invităm să iniţiaţi evenimente pe Facebook şi să le denumiţi
ZIUA UNIVERSALĂ A IEI + locul unde se desfăşoară + anul
( de ex, ZIUA UNIVERSALĂ a IEI Amsterdam 2016 sau daca sunt mai multe manifestări în acelaşi oraş puteţi adăga locaţia de pe hartă sau numele specific al evenimentului ).

Vă rugăm să ne anunţaţi evenimentul în mesaj pe Facebook.

Toate evenimentele validate de Asociaţia La blouse roumaine IA, vor fi înscrise în programul oficial al Zilei Universale a Iei şi vor fi publicate pe harta evenimentului global.

Ziua Universală a Iei va începe pe 23 iunie la apusul Soarelui, odată cu Noaptea magică de Sânziene. Va fi o sărbătoare ca în poveşti, care va ţine 3 zile şi 3 nopţi până Duminică, 26 iunie 2016.

La Blouse Roumaine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni