Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

28 martie 2024

CONCORDIA BALL 2016 – Viva la Vida!


CONCORDIA BALL 2016 – organizat sub patronajul onorific al celor mai importanţi politicieni austrieci: Preşedintele Austriei Dr. Heinz Fischer, Preşedinta Parlamentrului Doamna Doris Bures, Vicecancelarul Dr. Reinhold Mitterlehner şi Primarul Vienei Dr. Michael Häupl –, a avut loc vineri spre sâmbătă, 17/18 iunie 2016, ca şi în anii precedenţi, tot în Sala de Festivităţi a Primăriei Vienei (RATHAUS) şi în Curtea Arcadelor.
1wien
Viva la Vida (Trăiască viaţa!) a constituit, de această dată, Moto-ul celebrului Bal al Clubului de Presă CONCORDIA (Uniune a Ziariştilor Profesionişti şi a Scriitorilor din Austria), care a fost organizat, pentru prima oară, în anul 1863 la Viena. Dorind să îmbine cultura cu muzica şi dansul, organizatorii Balului CONCORDIA, în frunte cu Doamna Dr. Astrid Zimmermann, Secretara Generală a Clubului de Presă austriac, au invitat anul acesta artişti din Republica Cuba, pentru a petrece împreună o seară de neuitat.
Cei peste 2.000 de invitaţi – ambasadori, reprezentanţi de seamă ai vieţii politice, economice, cultural-artistice şi sportive austriece, scriitori, jurnalişti – au avut prilejul de a cunoaşte mai îndeaproape frumuseţea culturii cubaneze, succesele obţinute în domeniul dansului, muzicii, design-ului, artei culinare etc, pe minunatele meleaguri caraibiene.
 Reamintim că, dacă în urmă cu 150 de ani, începând cu anul 1863, primele Baluri ale Clubului de Presă CONCORDIA, care se desfăşurau în Sofiensäle, ofereau jurnaliştilor posibilitatea de a se întâlni şi de a discuta probleme de afaceri cu nobilimea vremii, în ultimii ani CONCORDIA BALL îmbină nobleţea şi eleganţa balurilor de altă-dată cu acţiunile de strângere de fonduri pentru realizarea unor proiecte caritative, punând accent pe schimburile culturale internaţionale, pentru consolidarea unei lumi mai bune, a păcii şi prieteniei.
2wien
Prezentatorii Claudia Schanza şi Jorge Morales au elogiat, în limbile germană, engleză şi spaniolă, buna colaborare cu artiştii cubanezi, mulţumind Ambasadorului Rebublicii Cuba în Austria Mr. Juan Carlos Marsán Aguilera, prezent la CONCORDIA BALL, pentru sprijinul acordat. Ei i-au invitat apoi la microfon pe Mag. Sonja Wehsely, Consilier Municipal, din partea Primarului Vienei, pe Dr. Andreas Koller, preşedintele Clubului de Presă CONCORDIA şi pe coreograful Chris Lachmuth, care au transmis invitaţilor cuvinte de salut, şi au mulţumit jurnaliştilor pentru munca deosebit de importantă pe care ei o depun în folosul societăţii.
wien5 wien6
Am acceptat cu plăcere invitaţia la CONCORDIA BALL 2016 – ca singurii ziarişti din Austria născuţi în România – şi am avut prilejul, alături de Domnul Ioan GODJA, Directorul Postului RadioTv-Unirea şi Vicepreşedinte al AJRP, împreună cu soţia sa Norica Godja, să participăm la o petrecere minunată, de un înalt nivel intelectual şi cultural, cu oameni deosebit de talentaţi, educaţi şi bine pregătiţi.
După intonarea Imnului de Stat al Austriei şi a Imnului Uniunii Europene, un grup de dansatori cubanezi şi cele 60 de perechi de tineri, care au format Comitetul de deschidere, au prezentat primele dansuri latino şi celebrele valsuri vieneze, iar coreograful Chris Lachmuth, ne-a invitat apoi pe toţi la dans, cu celebrul îndemn Alles Walzer!”.
Încheiat în zorii zilei de sâmbătă, 18 iunie 2016, CONCORDIA BALL va rămâne,  cu siguranţă, pentru mult timp în mintea şi în inima noastră,  a celor care am avut onoarea de a fi invitaţi la Balul jurnaliştilor austrieci.
Ágnes-Mária ORBÁN şi Mihai ANTHONY
Redactori ai RTV-Unirea şi ai ziarului VOCEA TA,

Membri ai UZPR şi ai Presseclub CONCORDIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni