Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

18 iulie 2024

Răsunet de toacă în Bărăgan.


În data de 16 iunie 2024, a avut loc concursul de bătut toaca “Veniți creștini la rugăciune”, organizat de Parohia Ogoru din județul Călărași. Anul acesta a fost organizată cea de-a IX -a ediție a concursului iar de la an la an se adună mai mulți participanți. Anul acesta au participat peste 65 de concurenți veniți din diverse colțuri ale țării iar aceștia au fost împărțiți în mai multe categorii de vârstă și nivel de experiență, astfel încât fiecare să aibă șansa de a-și demonstra talentul și dedicarea.

Timp de aproximativ trei ore, copiii au lăsat telefoanele deoparte și s-au bucurat de timpul petrecut împreună. Fiecare concurent și-a expus amprenta ritmică prin propriul ritm la toacă. Din juriu au făcut parte: pr. Mihail Zotta – Protopop al Protopopiatului Lehliu, pr. Mișu Spiroiu – Inspector Școlar Religie din județul Călărași și Haraba Iosif un iscusit al cântecului de toacă. 

Fiecare categorie a avut câștigători, iar premiile au fost acordate pentru performanțele remarcabile, tehnica desăvârșită și creativitatea demonstrată. De la cei mai tineri participanți, până la cei mai experimentați, toți au primit aprecieri și recompense pentru efortul și talentul lor.

Câștigatorii sunt:

Cls I-II: Premiul I Harba Maria, Premiul II Stejar Bianca Maria Premiul III Doru Ana Maria

Cls III-IV: Premiul I Jaba Rafael Premiul II Lisiuc Yannis Premiul III Borogan Teodor

Cls V-VI Premiul I Anghel Cristian Premiul II Costea Cosmin, Premiul III Borogan Maria Alexandra

Cls VII-VIII: Premiul I Padiu Raul, Premiul II Răducanu Denis Premiul III Ion Petruș

Cls IX-XII Premiul I Dumitrescu Robert Premiul II Icnej Andreea Georgiana Premiul III Croitoru Lucian

Premiul Special Heros Andreea Alexandra

Premiile acordate sunt în valoare totală de 10.000 de lei. 

Micii participanți s-au bucurat și de alte momente petrecute împreună, nu doar de competiția caracteristică unui concurs. Participanții au avut parte de o surpriză și au primit pizza și sendvișuri din partea “La Partid” și “Street Food”. 

Un alt moment deosebit din cadrul concursului a fost acela în care corul de copii al parohiei, corul „Florile Ogorului” junior, și-a făcut debutul cu câteva piese patriotice.

La finalul concursului, părintele paroh Cornel-Vasilică Andrei și-a manifestat bucuria cu privire la faptul că evenimentul ia amploare spre încântarea și satisfacția tinerilor creștini. Deși parohia Ogoru se află într-un sat mic din județul Călărași, curtea bisericii a fost plină de copii, tineri și părinți, un lucru care ar părea imposibil pentru o parohie de mediul rural. 

„Un eveniment început într-un micuț sat din Bărăgan a reusit să adune peste 65 de concurenți care s-au întrecut în cântul la toacă, primind apreciere publicului numeros. Sperăm ca acest concurs să insufle rugăciunea în inima tinerilor concurenți dar și în inima publicului.” – a mărturisit pr. Cornel-Vasilică Andrei , parohul Bisericii „Sfântul Spiridon ” – Ogoru, Călărași 

Cornelius Florin Stoica 

realizator Lumina Cuvântului 

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni