Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

18 iulie 2024

Super eroii din fotbalul românesc în benzi desenate – România la campionatele europene


Expoziție eveniment la Muzeul Sportului din București: Super eroii din fotbalul românesc în benzi desenate – România la campionatele europene! Lucrările expuse fac parte din primul volum din seria Istoria Fotbalului Românesc în Benzi Desenate de Mihai I. Grăjdeanu, album publicat în 2021.

Expoziția se va putea vizita, gratuit, în perioada 21 iunie – 5 iulie 2024 la sediul Muzeului Sportului, Bulevardul Mărăști 20A, București.

În spiritul meciului România – Belgia de la EURO 2024, cu o zi înainte, vineri 21 iunie, ora 11:00, autorul și profesorul de benzi desenate Mihai Ionuț Grăjdeanu va susține un atelier de benzi desenate pentru copii, cu tema: România vs Belgia la EURO 2024, sau Super eroii fotbalului românesc versus regatul benzilor desenate pe terenul de fotbal! Atelierul este gratuit (în limita locurilor disponibile / 15 locuri). Înscrierile se fac până la data de 19 iunie la adresa educatiebd@gmail.com. Vârsta recomandată 8+. Participanții la atelier vor primi un volum “Super eroii din istoria fotbalului românesc în benzi desenate. Vol.1: România la campionatele europene”, cu autograful autorului.

Despre volum:

“Antologia (selectivă) din isprăvile naționalei României la EURO este ea însăși un model de tipăritură privind concepția de alcătuire, de punere în temă cu poveștile frumoase ale idolilor fotbaliști, mari fotbaliști. În paginile 4-5, 6-7, 18-19 ale volumului, autorul a găsit de cuviință – și bine a făcut! – să prefațeze următoarea poveste BD, volumul II: România la Campionatele Mondiale (7 participări, 1930-1998). Restul desenelor din carte cuprind esența acestei apariții BD: momente de referință de la participările tricolorilor la primele patru prezențe la campionatele europene, reușitele idolilor în partidele din preliminariile EURO, cât și la EURO U 21 din 2019.”  Ion Jianu

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni