Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

18 iulie 2024

RECITAL INSTRUMENTAL „PRELUDIUL GLORIEI”


Comunicat de presă

„Muzica nu este, cum crede atâta lume, numai visare și distracție. E muncă, muncă grea, dar și imens de binecuvântată” spunea George Enescu la începuturile carierei sale.

Muzeul „Vasile Pârvan” are deosebita bucurie de a organiza o nouă întâlnire, ultima din actualul an școlar, cu membrii Fundației Culturale „Remember Enescu”, colaboratori vechi și statornici ai instituției noastre. Distinsa profesoară Mihaela Tomescu cea care, de mulți ani, reușește să adune, în jurul său și a muzicii, pe cei mai talentați tineri muzicieni din România, ne propune, spre ascultare, un număr de tineri talentați aflați la sfârșitul unui nou an școlar plin de realizări și acumulări în plan artistic. Și de această dată vom putea vedea la lucru, în recital, tineri care zi de zi se pregătesc pentru o carieră muzicală de succes. După zile, săptămâni și luni de pregătire asiduă, după participări la numeroase concursuri și olimpiade  tinerii se vor afla în fața noastră pentru a ne face să înțelegem că munca lor nu a fost în zadar.

Ne vor încânta cu muzica și talentul lor, IONUȚ COSMIN CATRIN, MARIUS IRIMIA, ANDREI COZMA, PATRICIA ROȘCA, TUDOR MATEI JORA, CARLA UNGUREANU, PATRICIA ROȘCA.

În program lucrări de: Ch. Beriot, Fr. Liszt, V. Monti, Rimski-Korsakov, F. Poulenc, W.A. Mozart, R. Schumann, George Enescu.

La pian profesor – ANEMONA NIAGU FORȚU

Profesori îndrumători – MARIANA BOGOS, DOREL ANDREI, OVIDIU CĂPLESCU, OLGA PODOBINSCHI, MIHAELA ZAMFIRESCU, ROXANA OTA.

Participă tineri interpreți de la Școala Gimnazială de Arte „Nicolae Tonitza” Bârlad, Colegiul Național de Muzică „George Enescu” București, Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” București, Colegiul Național  de Artă „Octav Băncilă” Iași.

Prezintă: dr. MIRCEA MAMALAUCĂ și Profesor MIHAELA TOMESCU

Recitalul va avea loc duminică 16 iunie, 2024, ora 11.00 la Pavilionul Expozițional „Marcel Guguianu”.

Biletul de intrare la concert este 5 lei.

Adresele la care se pot obținute informații privitoare la eveniment.

email:muzeuparvan@gmail.com

http://www.muzeulparvan.ro/  

http://www.youtube.com/c/MuzeulVasileParvan

https://www.facebook.com/muzeul.vasileparvan

Partener media: Jurnal FM, Media TV, Bârlad Online, Vremea Nouă, Radio România Cultural, UZPR.

Director,

Dr. Mircea Mamalaucă

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni