MOL România și Fundația Pentru Comunitate au deschis aplicațiile pentru cea de-a 19-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor
15 mai 2024
Comunicat
Cei interesați pot aplica până pe data de 14 iunie;
Fondul total de sponsorizare este de 560.000 de lei;
Finanțare maximă pentru un proiect este de 10.000 de lei.
15 mai 2024, Cluj-Napoca – MOL România și Fundația Pentru Comunitate au dat startul înscrierilor pentru cea de-a 19-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor, prin care oferă sponsorizare tinerilor artiști și sportivi. Selecția este realizată de un juriu, pe baza unui concurs de proiecte care ține cont de rezultatele foarte bune obținute anterior de candidați. Candidații pot depune proiectele până pe data de 14 iunie. Aceștia pot solicita finanțare pentru a achiziționa materiale, echipamente sportive, instrumente muzicale și/sau pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare la diferite concursuri, festivaluri, tabere de pregătire, cantonamente.
Programul MOL de promovare a talentelor a fost lansat în 2006 și este cel mai longeviv program din domeniu organizat anual în România. În decursul celor 18 ani de existență, acest program a susținut 3.810 tineri talentați care au beneficiat de finanțare cu valoare totală de peste 6,6 milioane de lei. Unii dintre tinerii susținuți prin acest program au obținut rezultate remarcabile la competiții naționale și internaționale, iar câțiva s-au calificat la Jocurile Olimpice de vară din acest an de la Paris. Printre aceștia se află și Miklós Andrea (atletism), David Popovici și Vlad Stancu (înot), Adina Diaconu, Andreea Dragoman și Szőcs Bernadette (tenis de masă). Artiștii Sânziana Mircea și Ana Karina Voion (pian), Tudor Torge (chitară), Ilinca Țoța (pictură), Olivia Oprea și Vizsnyai Botond (canto), Anna Eliza Pop (design vestimentar) și Dragoș Mihai Dobocan (pictură), au concertat și au participat la expoziții din țară și în întreaga lume.
„Prin Programul MOL de promovare a talentelor ne dorim să îi susținem pe tinerii care au vocație și care reușesc prin activitatea lor să ne inspire. Acest proiect a ajuns la cea de-a 19-a ediție și suntem mândri că a trecut testul timpului, demonstrând-și valoarea pentru comunitate și, mai ales, pentru tinerii artiști și sportivi care vor să facă performanță. Aceasta este doar una dintre inițiativele pe care le susținem pe termen lung, prin care investim în proiectele care contează cu adevărat pentru membrii comunității noastre,” a declarat Gábor Mozga, CEO al MOL România.
Pentru acest program sunt eligibili tineri sportivi și artiști care au vârste cuprinse între 8 și 18 ani, care pot concura atât individual, cât și în echipe sportive sau ansambluri artistice. Aceștia pot depune aplicațiile on-line pe site-ul Fundației Pentru Comunitate până pe data de 14 iunie 2024 inclusiv. Solicitările de finanțare trebuie să conțină descrierea rezultatelor solicitanților din ultimii doi ani, recomandări din partea profesorilor pregătitori sau antrenorilor, obiectivele de viitor și bugetul de care au nevoie pentru realizarea obiectivelor descrise în proiect. Fondul total de finanțare din acest an este de 560.000 de lei. Tinerii de peste 18 ani, care au obținut finanțare în cadrul edițiilor anterioare, pot depune proiecte într-o categorie specială, destinată lor.
„Le recomandăm tinerilor interesați să nu aștepte apropierea deadline-ului pentru înscriere și să aloce timp suficient inclusiv pentru a pregăti documentele opționale, care pot constitui în unele cazuri avantaje importante. Realizările din ultimii doi ani și scopul planificat pentru perioada următoare, obiectivul pentru care solicită finanțare, trebuie explicate foarte clar și cuprinzător. Înscrierea proiectelor este o procedură simplă, iar echipa noastră poate fi contactată pe toată perioada de o lună alocată. Cei interesați găsesc toate informațiile necesare înscrierii pe website-ul Fundației, iar în grupul de Facebook al Programului pot împărtăși experiența,” a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.
Despre Programul MOL de promovare a talentelor
În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor, un solicitant poate să obțină finanțare în valoare de cel mult 10.000 de lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale. Membrii juriilor iau în considerare, pe lângă alte criterii, și corelarea cheltuielilor cu obiectivele stabilite.
Cererile vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Președintele juriului la secțiunea Sport este Violeta Beclea-Székely, vicecampioană olimpică și mondială la atletism și doctor în sport, respectiv violonistul Márkos Albert, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj, la secțiunea Artă.
Din bugetul total disponibil pentru ediția a 19-a, 220.000 lei sunt destinați sportului, 200.000 lei sunt dedicați domeniului artelor și 140.000 lei categoriei de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în anii anteriori și au depășit vârsta majoratului.
Solicitările pot fi depuse până la data de 14 iunie 2024, iar detaliile programului pot fi găsite accesând: www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro
***
Despre MOL România
MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 29 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 238 de stații de servicii la nivel național, două depozite de carburanți la Giurgiu și Tileagd și un terminal GPL la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de 258 de angajați proprii. În 2005, MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, urmat, în 2024, de lansarea platformei MOL MOVE, care oferă o experiență digitalizată de ultimă generație și beneficii exclusive. Compania a investit în dezvoltarea infrastructurii de încărcare pentru posesorii de vehicule electrice, instalând puncte în 41 dintre stații, care în prezent pot deservi simultan 96 de vehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților din care face parte și investește în programe de responsabilitate socială adresate educației, sportului, sănătății și mediului. Primul proiect de responsabilitate socială dezvoltat de MOL Romania pe plan local este programul Spații Verzi, care sărbătorește în 2024 cea de-a 18-a ediție. Datorită acestei inițiative, peste 250.000 de beneficiari au fost implicați în activități dezvoltate cu scopul de a-i ajuta să înțeleagă cum se pot implica, în plan personal, în protejarea naturii. Cea mai tânără inițiativă de responsabilitate socială a fost lansată în 2023, prin platforma de educație rutieră „Tu conduci! Familia are prioritate”, dezvoltată cu scopul de a atrage atenția asupra riscurilor din trafic și de a promova un comportament responsabil.
Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie internațională integrată de petrol, gaze naturale, petrochimie şi retail, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 25.000 de angajați în întreaga lume şi peste 100 de ani de experiență în industrie. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproape 2.400 de stații de servicii în 10 țări din Europa Centrală și de Sud-Est. Activitățile de explorare și producție ale Grupului MOL sunt susținute de o experiență de peste 85 de ani în domeniul hidrocarburilor și 30 de ani în injecția de CO2. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 9 țări, iar cele de explorare în 14 țări. MOL se angajează să își transforme operațiunile tradiționale bazate pe combustibili fosili într-un model de afaceri sustenabil, cu emisii scăzute de carbon şi aspiră să devină neutru din punct de vedere la emisiilor nete de carbon până în 2050, contribuind totodată la formarea economiei circulare cu emisii scăzute de carbon în Europa Centrală și de Est.
Despre Fundația Pentru Comunitate
Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină, de asemenea, copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și de reabilitarea lor.