Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

26 iulie 2024

Consulul General al României la Marsilia


În cadrul activităților desfășurate cu comunitatea de români din sudul Franței, Consulul General al României la Marsilia, Aurelia Grosu a avut în data de 11 mai 2024 o întâlnire cu reprezentanți ai mediului antreprenorial și profesioniști din ambele comunități de afaceri din regiune. Evenimentul, care s-a desfășurat La Colle-sur-Loup în apropierea orașului Nisa, a reprezentat un moment deosebit pentru cei prezenți, care au avut posibilitatea să își extindă rețeaua de contacte, să facă schimb de experiență și să sondeze noi oportunități de cooperare.

Au fost prezenți la eveniment și Consulul Onorific al României la Monaco, Constantin Turchina și Consulul Onorific al Olandei, Willem-Hein Couwenberg.Românii prezenți activează în sudul Franței preponderent în domenii precum: construcții, imobiliare, arhitectură, informatică, turism și în industria culturală și cinematografică. Mulți dintre aceștia se reunesc periodic în jurul unor asociații românești, care care sunt foarte active.

În intervenția sa, Consulul General a evocat importanța relațiilor economice bilaterale, subliniind că Franța este unul dintre cei mai importanți investitori străini în România, circa 40 de companii franceze listate la bursa franceză fiind în România.

A evocat, totodată potențialul de dezvoltare a parteneriatelor economice dintre cele două țări, inclusiv la nivel local și regional.Multumim pentru sponsorizare și pentru contribuția la realizarea acestui frumos eveniment Restaurantului Le Chat Noble, sub grija medicului roman Cristian Pisica care a decis să se lanseze în aventura unei afaceri de succes în domeniul restaurației.Seria acestor evenimente va continua.
Foto credit: Diana Costescu

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni