Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

22 mai 2024

Un nou record Guinness pentru România!


Cea mai mare dioramă STAR WARS realizată din cărămizi LEGO sâmbătă, 20 aprilie 2024, certificatul GUINNESS WORLD RECORD la București. Evenimentul a avut loc la standul LEGO deschis la COMIC CON, în incinta Romexpo.

Cu o lățime de 3,84 m și o lungime de 11,9 m, diorama are 200 nave lego, peste 1 milion de cărămizi lego și a fost realizată de grupul Rolug în 3 ani.

“Este foarte excitant ce se întâmplă aici, pentru că m-am jucat cu LEGO când eram copil, am jucat LEGO cu copiii mei și acum joc Lego cu nepoții mei.  Guinness este ca un catalizator, am putea spune.Toată lumea are o pasiune. Deci, grupul Rolug, grupul Lego România, are această pasiune pe care are au exprimat-o creând cea mai mare dioramă. Ne-au rugat să-i verificăm și suntem fericiți de a ne afla aici.  Da, de fapt pasiunea a venit de la oameni, de la acest grup. Deci, da, e frumos să fim aici.” a declarat Pravin Patel, arbitru Guiness World Record, aflat la București pentru a omologa diorama.  

“Să vezi o dioramă de această dimensiune este incredibil. Să vezi detaliile fiecărei asamblări, fiecărei piese este excelent, foarte, foarte bine realizată. Este o dioramă foarte mare. Dacă o vezi în persoană, poți să-i apreciezi mărimea. Filmată sau pe un ecran TV, nu are aceeași relevanță. S-o vezi în persoană, este mult mai bine” a adaugat Pravin Patel care ne-a sfătuit la final:

“continuați să faceti Lego și să rupeti recorduri.”

Interviu de Mădălina Corina Diaconu

Foto Mădălina Corina Diaconu

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni