Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

12 iulie 2024

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a prezentat în premieră emblema comercială pentru brandul Team Romania


21 noiembrie

Comunicat

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a lansat astăzi, în cadrul unui eveniment festiv, emblema comercială Team Romania, prima din istoria organizației, aprobată de Comitetul Internațional Olimpic (CIO).

Noua identitate vizuală va fi folosită pentru prima dată la Jocurile Olimpice de la Paris, în 2024, atât de sine stătătoare, cât și împreună cu logo-ul CIO – cercurile olimpice, în toate manifestările: comunicare, social media, merchandising, uniforme, semnalizare și branding de eveniment pre-olimpic, olimpic și post-olimpic.

Emblema comercială Team Romania a fost aprobată de Comitetul Internațional Olimpic ca „NOC (Romania’s) new commercial emblem”, România fiind una dintre națiunile care la nivel mondial beneficiază de o astfel de decizie.

Emblema va fi disponibilă pentru parteneri și sponsori, pentru toate activitățile Mișcării Olimpice din România.

Conceptul noii identități grafice a fost inspirat de contopirea firească între elemente de design popular românesc cu motivul Coloanei Infinitului, celebrând armonia dintre sport, cultură și identitate națională. Emblema comercială Team Romania este o manifestare clară a „unității în diversitate” – susținută de filosofia Jocurilor Olimpice. Designul emblemei comerciale Team Romania își propune să proiecteze imaginea unei națiuni europene creative și optimiste, care celebrează sportul și sportivitatea și totodată are onoarea de a vorbi lumii despre sine într-o maniera unică, prin ambasadorii săi.


Mihai Covaliu, Presedinte COSR:

„Există foarte multe exemple de țări care practică design în jurul unor astfel de evenimente sportive extraordinare, însă de foarte puține ori Comitetul Internațional Olimpic aprobă crearea unor logo-uri comerciale, secundare pentru echipele naționale. Așadar, vorbim despre un succes în premieră pentru România și sunt foarte mândru că am reușit acest lucru în mandatul meu. În așteptarea victoriilor și medaliilor sportivilor noștri – cărora sperăm că noua emblemă să le poarte noroc – crearea și aprobarea noii identități vizuale pentru Team Romania reprezintă o victorie în sine pentru brandul de țară al României și un moment emoționant pentru noi toți.”

George Boroi, Secretar General COSR:

“Inițiativa de a crea o emblemă comercială pentru Team Romania face parte dintr-o decizie strategică asumată de COSR, care reflectă o viziune diferită și îndrăzneață privind politica de finanțare, prin crearea unor surse adiționale de venit. Noul logo se va regăsi pe materiale ce vor putea fi comercializate la scară largă, iar veniturile obținute se vor întoarce în programe desfășurate în beneficiul olimpismului românesc”.

Noutatea și caracterul special al actualului logo este faptul că, în premieră, CIO a acceptat – după îndelungi discuții în care a fost demonsrat caracterul distinctiv și specific național al logo-ului – să asocieze CERCURILE OLIMPICE – logo-ul olimpic, cu  noul logo TEAM ROMANIA.

Practic, OLIMPISMUL ROMÂNESC a primit o nouă validare, o identificare simbolică, cu OLIMPISMUL INTERNAȚIONAL.

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni