Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

13 iunie 2024

Academia Europeană de vară SCHENGEN –LUXEMBURG ,,FĂRĂ FRONTIERE / WITHOUT BORDERS” 21 – 26 August 2023


COMUNICAT

Asociația Centrul Cultural Francofonă Buzău, în parteneriat cu Asociația Echanges Internationaux aux Service de l’ Education, Centrul Cultural Al Marghiloman din Buzău, Primăria Buzău, Școlile Românești de Week-end de la Paris și Bruxelles,  Școala Gimnazială N Titulescu din Buzău, European School of Comics, organizează ȋn perioada 21 – 26 august, prima ediție a TABĂREI INTERNAȚIONALE cu titlul ACADEMIA EUROPA EXCELSIOR în Schengen –Luxemburg. La acest proiect internațional, vor participa 27 de elevi români, cu vârste de la 8 şi 18 ani, profesori şi animatori din 4 ţări. Prin intermediul limbii române, al limbilor franceză și engleză, se  desfășoară mai multe ateliere cu tematică ,,Fără Frontiere /Without borders”. Programul include jocuri sportive, activități de improvizație teatrală, de gestionare a emoțiilor, drumeții pentru descoperirea patrimoniului natural din arealul râului Moselle, plimbare cu vaporul cu vedere la cele trei țări riverane: Luxemburg, Germania și Franța precum și o vizită la European Museum Schengen, vizită la Muzeul Biodiversium. De asemenea, o importantă dimensiune a taberei este cea europeană, astfel ca prin atelierele de benzi desenate coordonate de autorul și profesorul B.D. Mihai I. Grăjdeanu, copiii și adolescenții vor fi încurajați să-și exprime ideile “Fără Frontiere” în contexul României și aderarea sa la spațiul Schengen sub forma benzilor desenate.

Activităţile se derulează într-o atmosferă bazată pe colaborare, empatie.  Participanţii sunt ȋmpărţiți pe grupe de lucru, ȋn funcţie de vârstă și de nivelul competențelor de limbă (română, franceză, engleză).

În timpul sejurului în orașul Luxemburg, 25 – 26 august, vor fi programate vizite pentru descoperirea instituțiilor europene (Parlamentul European, Curtea Europeană de Justiție, Banca Europeană de Investiții) și patrimoniul cultural local, Palatul ducal, catedrala Notre Dame, ruinele cetății, Fundația Pescatore, ascensorul panoramic.

Vineri, 25 august, la Ambasada României din Luxemburg, participanții din cadrul proiectului vor avea ocazia să prezinte un spectacol dedicat limbii române, sărbătorită pe 31 august, rodul colaborării dintre elevii și profesorii români din cele 4 țări (Belgia, Franța, Luxemburg,  Romania). Reprezentanții Ambasadei României vor prezenta rolul și activitățile organizate pentru promovarea României.

Proiectul Centrului Francofon Internațional urmăreşte să creeze un ecosistem european de tineri, profesori şi părinţi care să dezvolte proiecte în țările pe care le reprezintă. Exersarea limbilor moderne, multiculturalitatea, plurilingvismul, dezvoltarea competențelor sociale și a iniţiativei personale şi spiritului de echipă reprezintă scopuri definite ale acestui proiect internațional.­­

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni