Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

12 iulie 2024

Ambasadori ai dezvoltarii durabilă la nivel local pentru Generația Z


Generatia Z este preocupată de natură şi de dezvoltare durabilă în mediul său preponderent digital şi proactiv.

          În perioada  de 19-21 aprilie 2023  a avut loc în La Valletta, Malta, o sesiune de instruire pentru persoanele care lucrează cu tinerii din Generatia Z, cu module realizate de parteneri din 7 ţări europene. Programul de instruire a avut loc ca parte a proiectului Generația Z pentru comunitate dezvoltare și durabilitate coordonat de Asociația pentru Dezvoltare și Mediu-ADEMED din Romania, ca parteneriat de cooperare cu beneficiari multipli în cadrul Programului ERASMUS+.

          Proiectul, coordonat de Asociatia pentru Dezvoltare și Mediu – ADEMED din România,  dezvoltă un cadru de formare a tinerilor din Generaţia Z in directia dezvoltării durabile şi a protecției mediului, ca participanţi activi în societate şi ca factori ai tranziţiei verzi şi digitale promovate de Uniunea Europeană.

          In cele trei zile ale seminarului, partenerii au instruit peste 20 de profesionişti în activităţi cu tinerii în tehnici de promovare a dezvoltării durabile la nivel local. Instructorii au cooperat în utilizarea mijloacelor şi metodelor apreciate de Generatia Z: aplicaţii de verificare a cunoştinţelor pe telefon, stabilirea lanţurilor de cauzalitate în impactul asupra mediului, jocuri de rol şi simulare pentru stabilirea potentialului de compromis în rezolvarea problemelor de mediu de la nivelul comunităţii.

Gabriela Staicu – ADEMED

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni