Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

19 iunie 2024

Sesiunea aniversară „Academician Octavian Lazăr Cosma la 90 de ani“


COMUNICAT

Organizator: Academia Română, Secția arte, arhitectură și audiovizual, 6 aprilie 2023, ora 12:00, Aula Academiei Române.

Cuvânt de deschidere acad. Nicolae-Victor Zamfir, vicepreședinte al Academiei Române

Discursuri:
– acad. Sabina Ispas, președintele Secției de arte, arhitectură și audiovizual
– acad. Octavian Lazăr Cosma

Acad. Octavian Lazăr Cosma este un reputat muzicolog român, primul cercetător care a realizat o istorie extinsă a creației muzicale și a vieții muzicale de pe teritoriul României de astăzi.

Doctor în muzicologie la Conservatorul de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj, a urmat o carieră didactică la Universitatea Națională de Muzică din București, în perioada 1959-2014, unde a coordonat teze de doctorat și a susținut cursurile de muzicologie și istoria muzicii românești. Între anii 1977-1985 a fost șeful Catedrei de muzicologie a universității, fiind primul îndrumător de doctorat din București în domeniul muzicii. În calitate de autor a publicat peste 33 de volume de studii și numeroase articole de specialitate în reviste naționale și internaționale.

A fost secretar, vicepreședinte și președinte al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. Este inițiatorul Simpozionului Internațional de Muzicologie din cadrul Festivalului Internațional „George Enescu“. Pentru cercetările sale Academia Română i-a conferit Premiul „Ciprian Porumbescu“.        

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni