Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

28 martie 2024

155 de ani de Convorbiri literare. Povestea unei reviste


COMUNICAT

Biblioteca Națională a României organizează în data de 8 martie 2023, la ora 17în Atrium (la sediul din Bulevardul Unirii, nr. 22), conferința cu tema „155 de ani de Convorbiri literare. Povestea unei reviste” pentru a ne bucura împreună de inițiative care dăinuie în timp și pentru a le celebra pe unele scriitoare care s-au implicat civic în istoria acestei țări.

Evenimentul îi va aduce laolaltă pe Cassian Maria Spiridon, directorul Convorbirilor literare, două filme-prezentări, realizate de Rada Platon și Mircea Platon, redactorul șef al Convorbirilor literare, și o serie de tineri interpreți.

Casian Maria Spiridon va vorbi despre personalități marcante din viața Convorbirilor literare, momente de cumpănă în istoria acestei reviste și, nu în ultimul rând, despre mai puținele știute realizări ale doamnelor care au publicat în revistă începând cu 1867.

Pentru că revista Convorbirilor literare a fost întotdeauna deschisă și a promovat tinerii, considerăm bine venit să avem în deschiderea acestui eveniment, o serie de tineri interpreți care vor cânta la vioară și pian piese muzicale ale compozitorilor Frédéric Chopin, Lee Ru-ma, Rolf Lovland, Enrico Toselli, Gustav Ellerton, Francesco Maria Veracini, Antonio Bazzini:  Vlad Stoi – vioară, Adina Mărăcine-Pena – vioară, Nectarie Drăgoi – vioară, Teofil Drăgoi – vioară, Maya Burlacu – pian. Profesori îndrumători: Daniela Florescu și Nicolae Antonescu.

Evenimentul va fi moderat de Adrian Cioroianu, Directorul General al Bibliotecii Naționale a României.

După filme și prezentări va urma o sesiune întrebări și răspunsuri în care publicul va fi încurajat să adreseze întrebări domnului Cassian Maria Spiridon, directorul Convorbirilor literare.

Suntem onorați să vă invităm să luați parte la acest eveniment, în calitate de parteneri media sau ca parteneri de dezbatere, dacă veți avea plăcerea să faceți parte din publicul acestui eveniment.

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni