Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

28 martie 2024

Fotogeografica și Romania Student Tour la Gala Studenților Originari din Republica Moldova


COMUNICAT

Miercuri, 21 decembrie 2022, de la ora 17:30, Casa de Cultură a Studenților București și comunitatea Repatriot, la invitația Ligii Studenților Originari din Republica Moldova, prezintă, la Palatul Republicii Moldova din Chișinău, volumul jubiliar Fotogeografica, un sfert de veac și expoziția de fotografie Maramureș,  moștenirea unui neam.

Fotogeografica, un brand cultural-educativ născut în anii ’90 ai Ligii Studenților din România și cu un palmares impresionant, promovează de peste un sfert de veac, valorile și frumusețile naturii, culturii şi tradiţiilor româneşti (www.fotogeografica,ro) iar, ”Maramureș,  moștenirea unui neam” este al 15-lea album din colecția Romania Student Tour, program național de redescoperire și promovare a valorilor patrimoniului natural și cultural. O poveste iconică ce ilustrează tărămul care a dat, prin voievozii descălecători de neam și țară, cel mai puternic stat medieval românesc, Moldova.

Expoziția va preceda ediția aniversară a Galei Studenților Originari din Republica Moldova – ediția a X-a (https://www.facebook.com/events/s/gala-studentilor-originari-din/833218984623915/)

***

Gala Studenților Originari din Republica Moldova este cel mai mare proiect prin care se fac cunoscute rezultatele excepționale ale studenților și absolvenților moldoveni din străinătate. (https://galastudentilor.md/). Excelenţa Academică” este o competiție la care pot participa studenți sau absolvenţi orginari din Republica Moldova înscriși la programele de ciclul I, II și III (Licență, Masterat, Doctorat) în instituțiile de învățământ superior din în alte țări. Juriul este format din reprezentanți ai mediului academic, mediului de afaceri, social-media și autoritîților din Republica Moldova. Cu această ocazie, vor fi oferite și alte premii speciale precum: Repatriot, Erasmus, Arte, Francofonie, Reveniri care Inspiră și Profesori care Inspiră.

Director

Cornelia Bilțiu-Dăncuș

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni