Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

22 mai 2024

„Cuvântul care ne uneşte” a ajuns şi la Cercul Militar Iaşi


Sâmbătă, 29 octombrie 2022, într-o însorită zi de toamnă, manifestarea culturală denumită sugestiv „Cuvântul care ne uneşte” a ajuns în Dealul Copoului, la Cercul Militar Iaşi, după ce, în urmă cu o săptămână a fost „vedeta” dialogului cultural România (Iaşi) – Republica Moldova (Bălţi) găzduit de Sala de Consiliu „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iaşi.

Într-o nouă manifestare organizată de Cenaclul de literatură şi pictură „Octav Băncilă” al Cercului Militar Iaşi, Liga Scriitorilor Români – Filiala Iaşi-Nord Est,  Uniunea Creatorilor Profesionişti – Sucursala Iaşi şi Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România – Filiala Iaşi, pe 29 octombrie,
conferinţa tematică de la primul punct al ordinii de zi, cu titulatura „Cuvântul care ne uneşte” a fost prezentată publicului de Prof. Livia Ciupercă, membră USR şi UZPR, într-o manieră  academică, care a încântat asistenţa.
Ca de obicei, lansările de carte au adus în faţa spectatorilor pe Maria (Lupu) şi Mariana (Piersică) care au pus în dezbatere publică volumele „Roata vieţii” (ML), respectiv  „Şiraguri de iubire” (MP).
Cărţile au fost prezentate cu mult profesionalism de scriitorii  Romeo Romila, Calistrat Robu şi Corina Matei-Gherman, care au remarcat talentul celor două autoare.

A mai existat şi un semnal editorial pentru două volume venite de la Botoşani, de la colega Maria Panciuc-Bucătaru, o scriitoare extrem de prolifică, cu peste 50 de cărţi editate până în prezent!
S-a mai prezentat publicului şi Petronela Mocanu, noua colegă din LSR, care a fost încurajată să participe şi în continuare la manifestările culturale găzduite de sala mare de spectacole a Cercului Militar Iaşi.
Momentele artistice ale evenimentului au aparţinut artiştilor şi umoriştilor  Adi Gegiuc, Rodica Murgu, Diana Elena Crăcană (împreună cu sora ei mai mică, Teodora), Doru Melnic, Iulian Găluşcă, Valeriu Rudolf şi Virginia Apalaghiei. 

Au prezentat programe artistice extrem de reuşite  Corala „Lirica” (dirijor: Nuşa Apostol) şi Grupul „Garofiţele” (coordonator: Liliana Costea),

Moderatoarea evenimentului a fost scriitoarea  Corina Matei-Gherman. Foto-Video: Calistrat Robu, Mariana Teodorescu, Aurelia Dolniceanu, Dan Teodorescu, iar sonorizarea a aparţinut lui Bogdan Iordache.

Partenerii media ai manifestării au fost Radio România Iaşi,  TeleMoldova Plus Iaşi, Publicaţia de sport şi cultură „Sport Fan Club”, Agenţia de Presă „Aşii Români” şi ziarul „Vocea Ta”(din Nürnberg, Germania), Revista „Nord-Est Culturalˮ,  Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni (AJRP – din Montreal – Canada), Sighet Online, Meridianul Iaşi-Vaslui-Bacău, Mangalia News,  Confluenţe literare / Bumerang literar (Sydney Australia).
Următoarea manifestare culturală cu public la Cercul Militar Iaşi, în organizarea LSR – FINE şi a partenerilor ei tradiţionali este programată în ziua de sâmbătă, 26 noiembrie 2022, de la ora 11.00.

DAN TEODORESCU

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni