Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

28 martie 2024

În ALPI se face cultură de bună calitate


În dimineaţa zilei de 12 iunie 2022, sala mare de lectură a Bibliotecii Judeţene Gheorghe Asachi din Iaşi a găzduit o nouă şedinţă cu public a Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (ALPI), coordonată de scriitorul Mihai Batog-Bujeniţă.
După ce au fost prezentate câteva manifestări culturale la care au participat şi membri ALPI (lansări de carte, un spectacol de teatru), Mihai Caba a recitat cu mult patos şi talent din opera lui Mihai Eminescu, la doar 3 zile de 15 iunie, când se împlinesc 133 ani de la trecerea în nefiinţă a marelui poet naţional.
În continuare. Mihai Haivas a recitat din versurile scriitorului Eugen Deutsch, cel care va împlini nu peste mult timp frumoasa vârstă de 90 ani.

Au mai fost prezentate şi cărţile editate de Doina Toma, Ioan Hodaş, Calistrat Robu şi Sorin Cotlarciuc, lansările acestor volume urmând a avea loc în perioada următoare.

Au citit apoi din propriile creaţii literare Mihai Batog-Bujeniţă, Doina Toma, Silvia Hodaş, Valentina Lateş, Oana Frenţescu, Rodica Murgu, Corina Matei-Gherman, Viorica Şerban, Cornelia Livia Bejan, Gheorghe Bălăceanu, Mihai Haivas, Victor Iosif, Mircea Ţîmpău, Ioan Hodaş, Vasile Larco, Sorin Cotlarciuc, Calistrat Robu, Nicu Stancu, Constantin Profir, iar la final talentatul Doru Melnic ne-a delectat cu un recital umoristic din timpurile studenţiei.
 Următoarea şedinţă în ALPI va avea loc duminică, 10 iulie 2022, tot de la ora 10.00 şi tot la BJ Gheorghe Asachi din Iaşi.
DAN TEODORESCU

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni