Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

12 iulie 2024

Ceremonie pentru pace în Ucraina la Glastonbury


Pe data de 19 martie a.c., la orele 17.45. în oraşul Glastonbury din Anglia a avut loc un eveniment emoţionant pentru pace, în semn de solidaritate cu suferinţele cauzate de război poporului ucrainean. Oamenii s-au adunat cu mic cu mare, în apropierea clădirii primăriei oraşului pe care este arborat drapelul Ucrainei, în faţa Polului Păcii, care are înscris pe el mesajul universal al Păcii „Fie Pace pe Pământ” în mai multe limbi.
Crainicul a sunat cu putere clopoţelul, şi cu o voce solemnă a anunţat că urmează să vorbească primarul oraşului.

Jon Cousins, primarul oraşului Glastonbury

Primarul oraşului, domnul Jon Cousins a citit o declaraţie formală a oraşului Glastonbury de susţinere a poporului Ucrainei.
„Vă mulţumesc pentru că aţi venit azi aici să arătaţi că Glastonbury Susţine Ucraina. În timp ce ne adunăm aici în inima oraşului Glastonbury, mă gândesc la cuvintele scrise în multe limbi pe aces Pol al Păcii: „Fie Pace pe Pământ”. Acesta este mesajul pe care îl trimitem astăzi, fie ca acesta să atingă inimile tuturor celor care îl aud. Vom ţine un moment de reculegere pentru toţi cei care suferă şi toţi cei care au murit în urma războiului din Ucraina.
Ca primar al oraşului Glastonbury, trimit un mesaj al Păcii, care va călători prin Europa cu Amanda Marshall care s-a oferit voluntară să fie un Ambasador al Păcii pentru oraşul nostru.

Oraşul Glastonbury este înfrăţit cu Patmos

Destinaţia sa finală va fi oraşul cu care ne înfrăţim, Patmos, unde va fi înmânat primarului oraşului Patmos – mesajul conţinut este mesajul înscris aici: „Fie Pace pe Pământ”.
Au urmat câteva discursuri scurte pentru pace, iar apoi a fost ţinut un moment de reculegere pentru un minut.

Panglici în culorile steagului ucrainean în semn de susţinere

Lumânarea albastră de Glastonbury care simbolizează Pacea şi Unitatea a fost aprinsă, iar participanţii au legat panglici în culorile steagului ucrainean de Polul Păcii, de gardul metalic din apropierea stejarului Jubileului de Platină şi în jurul Centrului de Informare al oraşului Glastonbury. Deşi Ucraina este departe de Regatul Unit al Marii Britanii, locuitorii de aici sunt foarte preocupaţi de soarta celor aflaţi în suferinţă, şi trimit cele mai bune gânduri şi rugăciuni pentru pace.


corespondent: Ion-Marius Tatomir

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni