Go to ...

Mandri de parteneriatul cu Agerpres

Agentia Nationala de Presa a Romaniei

RSS Feed

29 martie 2024

OLIMPIADA DE BENZI DESENATE la a III-a ediție


COMUNICAT

Olimpiada de Benzi Desenate ajunge anul acesta la a III-a ediție, sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Academiei Olimpice Române, eveniment desfășurat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.  Ediția din acest an este dedicată Jocurilor Olimpice de iarnă și se desfășoară sub motto Împreună pentru un viitor comun (motto official al JO de iarnă de la Beijing 2022).

Și pentru că ne plac numerele, am descoperit că cifra 3 este împărtășită anul acesta de Olimpiada de Benzi Desenate (a III-a ediție) și Jocurile Olimpice, deoarece a XXIV-a ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă din acest an, a fost cea de-a III-a ediție consecutivă a Jocurilor Olimpice desfășurate în Asia, după Pyeongchang 2018 și Tokyo 2020. Așadar, numărul 3 este cu noroc în acest an!

Olimpiada de Benzi Desenate este un concurs național de benzi desenate, inițiat de autorul și profesorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu, un demers de promovare a tinerelor talente din mediul de învățământ primar, gimnazial și liceal. Sunt invitați să se înscrie în concurs elevi din școlile primare, gimnaziale și licee, prin intermediul bibliotecilor școlare, comunale, orășenești și județene. Regulamentul și detaliile sunt afișate pe pagina de facebook a Olimpiadei de Benzi Desenate și vor fi promovate în toate rețelele de socializare și biblioteci.

Tema acestei ediții este variată și va oferi elevilor de toate vârstele posibilitatea de a se regăsi în poveștile de benzi desenate realizate de ei.

TEMA PENTRU ELEVII CLASELOR I – IV: Povești cu Bing Dwen Dwen (mascota Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, China), Shuey Rhon Rhon (mascota oficială a Jocurilor Paralimpice de iarnă de la Beijing) și Quukkel (mascota Festivalului Olimpic de Iarnă al Tineretului European de la Vuokatti, Finlanda). Cele trei mascote se întâlnesc și împreună descoperă sporturile de iarnă.

TEMA PENTRU ELEVII CLASELOR V – XII: Povești în care echipamentul sportiv de iarnă devine personaj de bandă desenată (exemplu: schiurile zburătoare, patinele dansatoare, pucul cel năzdrăvan, bobul vitezoman, etc).

Paginile / planșele de bandă desenată vor fi trimise prin transfer electronic (weetransfer), scanate la rezoluția 300 dpi, in format jpg, până la finalul lunii aprilie 2022 la adresa olimpiadabd@gmail.com.

Pentru mai multe informații și regulamentul integral al Olimpiadei BD, vă rugăm să accesați pagina facebook Olimpiada de benzi desenate.

Expoziția câștigătorilor se va organiza în lunile de vară la Casa Filipescu Cesianu – Muzeul Vârstelor (Muzeul Municipiului București). Data și locul galei de premiere se va anunța la o dată ulterioară.

Parteneri instituționali: Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov – Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret, Muzeul Municipiului București, Asociația Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Asociația Bibliotecilor din România (ABR).

Parteneri media: Radio România Cultural, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Junior International TV, Zile și Nopți, Mangalia News, Radio Prodiaspora, Ultima Oră, BD Historia – benzi desenate istorice, Comics Didactic, Ziarul Oglinda azi.

NOTĂ: În raportul activităților din perioada 2020 – 2021, Olimpiada de Benzi Desenate inițiată în România a fost selectată de European Olympic Academies / Academiile Olimpice Europeneca una dintre activitățile importante din Europa dedicată copiilor și sportului.

„Solidaritatea alimentează misiunea noastră de a face lumea mai bună prin sport. Putem merge înainte, putem ținti mai sus, dar nu putem deveni mai puternici decât stând în picioare, stând drepți împreună – în solidaritate.” Thomas Bach,  președintele Comitetului Olimpic Internațional , despre noul motto olimpic în 2021.

More Stories From News

About Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni